Universiteit van Tilburg

Ali B, Frank Groothof en gebroeders Karim en Hakim Traïda genomineerden Du Perronprijs Uitreiking 17 januari op Universiteit van Tilburg

Op 17 januari 2007 wordt voor de 17e keer de E. du Perronprijs uitgereikt. Er zijn drie genomineerden: Ali B, Frank Groothof, en de broers Karim en Hakim Traïdia. Na de uitreiking zullen vier laureaten van de Du Perronprijs, te weten Halil Gür, Heleen Volman, Marion Bloem en Gerda Havertong voorlezen uit eigen werk. Daarna zullen Kader Abdolah, Fouad Laroui, Nicolaas Matsier en Karlijn Stoffels, eveneens laureaten, debatteren onder leiding van Ruud Vreeman, burgemeester van Tilburg.

Ali B is een Marokkaans-Nederlandse rapper. Op zijn laatste cd, Petje Af (2006), combineert hij rap met onder andere reggae, journaalteksten, uitspraken van Verdonk en zijn eigen 'Mocro flavour'. Frank Groothof is een Nederlandse acteur en theatermaker. Behalve als Frank uit Sesamstraat bereikt hij al jarenlang een groot publiek met theatervoorstellingen waarin hij opera's van onder andere Mozart en verhalen uit met name het westerse culturele erfgoed op eigen wijze bewerkt, met nieuwe muziek, met humor en met een knipoog naar het heden. De Algerijnse broers Karim en Hakim Traïdia kwamen eind jaren zeventig naar Nederland en hielpen elkaar bij hun culturele integratie door samen voorstellingen te maken, die Karim regisseerde en waarin Hakim speelde. Hakim is bij het grote publiek bekend door zijn rol in Sesamstraat. Hij maakt theatervoorstellingen op basis van volksverhalen en sprookjes en recentelijk ook twee cabaretvoorstellingen. Karim kreeg onder meer bekendheid als regisseur van De Poolse bruid (1998).

De E. du Perronprijs is een gezamenlijk initiatief van de Gemeente Tilburg en de Faculteit Geesteswetenschappen (departement Taal- en Cultuurstudies) van de Universiteit van Tilburg. Voor de prijs komen mensen of instellingen in aanmerking die zich door middel van een actieve bijdrage aan de cultuur verdienstelijk hebben gemaakt voor de bevordering van wederzijds begrip en een goede verstandhouding tussen de in Nederland woonachtige bevolkingsgroepen.

Noot voor de pers
De E. du Perronprijs wordt op woensdag 17 januari 2007 om 15.45 uur uitgereikt tijdens het symposium Oordelen op maat? Een kwestie van vraag en aanbod op de Universiteit van Tilburg. Voor meer informatie over de prijs: Piet Mooren (p.e.j.m.mooren@uvt.nl), telefoon privé 013 - 463 4242 of Karen Ghonem-Woets (k.ghonem@uvt.nl), telefoon privé 013 - 456 2602. Voor meer informatie over het symposium zie www.uvt.nl/fcc/oordelenopmaat/