Gemeente Voorschoten

Persberichten - Officiële opening voetbaldoeltjes Van der Waalsplantsoen door wethouder Kleijweg
Uitgebracht op: dinsdag 9 januari 2007

Wethouder Kleijweg neemt op woensdag 17 januari om 14.15 uur de voetbaldoeltjes aan het Van der Waalsplantsoen officieel in gebruik. Hoe ze dat gaat doen blijft een verrassing. De officiële ingebruikname van de doeltjes is het sluitstuk van de realisatie van diverse speelvoorzieningen in Vlietwijk.

Een aantal kinderen uit Vlietwijk heeft in november 2003 via de Stichting Vlietwijk Belangen bij de gemeente gepleit voor het plaatsen van twee voetbaldoeltjes op het Van der Waalsplantsoen in Voorschoten. Hiervoor hebben zij handtekeningen verzameld, die ze aan de toenmalige wethouder Jeugdbeleid uitreikten. Aan hun wens is begin 2005 gehoor gegeven.

Aan de officiële opening door wethouder Kleijweg is een tekenwedstrijd verbonden.

Kinderen tot en met 12 jaar konden tot 10 januari 2007 een tekening inleveren bij de Stichting Vlietwijk Belangen op het kantoor van het buurthuis Vlietwijk. Een deskundige jury bestaande uit wethouder Kleijweg, de voorzitter van het jongerenbestuur van buurthuis Vlietwijk, een leidster van Kinderdagverblijf Pipeloen en iemand van Stichting Vlietwijk Belangen zal hieruit een winnaar trekken. De winnaar van de tekenwedstrijd wordt bij de opening bekendgemaakt.

Na de opening vindt vanaf 14.30 uur een voetbaltoernooi plaats tussen diverse groepen jeugd. U wordt u van harte uitgenodigd bij deze middag aanwezig te zijn.


- einde bericht -