Gemeente Alkemade


Cursus budgetteren om uit te komen met uw inkomen

17-01-2007

Uitkomen met uw inkomen is de laatste jaren steeds moeilijker. Alles is duurder geworden. Ook kan het inkomen lager zijn. Het wordt dan lastig om alle rekeningen op tijd te betalen en toch nog genoeg over te houden om van te leven.

De gemeente Alkemade heeft gebruik gemaakt van de tijdelijke subsidieregeling schuldhulpverlening van het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid. Met behulp van deze subsidie zijn cursussen budgetteren georganiseerd. In de cursus budgetteren leer je hoe je met het inkomen uit kunt komen. De eerste cursussen zijn voor de cliënten, die schuldhulpverlening van de gemeente ontvangen. De eerste cursus is in december 2006 van start gegaan. De gemeente wil graag weten of er andere belangstellenden zijn voor een cursus budgetteren. Als u belangstelling heeft of nadere informatie wilt, kunt u tussen 08.30 en 12.30 uur contact opnemen met mevrouw Alders, tel. (071) 332 72 12.

Je leert hoe je de administratie kunt ordenen. Er wordt een budgetoverzicht gemaakt van de vaste lasten zoals de huur, de energielasten en verzekeringen, maar ook van het geld dat beschikbaar is voor huishoudelijke uitgaven zoals voeding en kleding. Belangrijk is inzicht krijgen in voorliggende voorzieningen zoals belastingteruggaven en bijzondere bijstand. Ook het invullen van formulieren komt aan de orde. Uiteindelijk is het voorkomen van achterstand in betalingen, dus het ontstaan van schulden, belangrijk.

In individuele situaties kan de budgetconsulent en schuldhulpverlener van de gemeente Alkemade u helpen uw budget op orde te brengen en te houden, en in een schuldensituatie u te helpen deze op te lossen. Kortom helpen uit te komen met uw inkomen en schulden op te lossen. Hiervoor kunt u contact opnemen met een medewerker van het Wmo-loket tussen 08.30 en 12.30 uur, tel. (071) 332 73 65.