17.01.2007 / 11 :03 / Rubriek: Informatief / Organisatie:

Printervriendelijke versie

E-mail dit bericht

vorige overview volgende

Minister van toerisme van Saint Lucia geeft goedkeuring aan visumbeleid Caricom

PORT-OF-SPAIN, Trinidad en Tobago, January 17 /PRNewswire/ --

De ontvangst van een internationaal evenement als de Cricket World Cup (CWC) 2007 vereist dat er maatregelen worden getroffen die verder reiken dan nationale belangen. Daarom zijn landen in het Caraïbisch gebied die het evenement voor de eerste keer ontvangen verplicht ervoor te zorgen dat maatregelen op hun plaats zijn om staatsburgers en bezoekers op dezelfde manier te beveiligen.

Dit werd onderstreept door de Minister van Toerisme en Burgerluchtvaart van Saint Lucia, Senator Allan Chastinet, terwijl hij Europese touroperators toesprak op een speciaal forum op de jaarlijkse vakbeurs van de Caribbean Hotel Association (CHA), Marketplace, in Aruba op zondag 14 januari 2007.

Senator Chastinet zei dat hij in zijn hoedanigheid als overheidsminister inlichtingeninstructies had ontvangen van regionale veiligheidsbeambten en er, op basis van de ontvangen informatie, tevreden over was dat het noodzakelijk is om voor CWC 2007 veiligheidsmaatregelen te treffen die als ongekend worden beschouwd.

"Ik ben tevreden met de inlichtingeninstructies. We voelen ons er goed bij. Veel dingen die we voor dit wereldwijde evenement doen, zullen ons tot in de toekomst goed doen. Jarenlang hebben we gepraat over Multi Destination-marketing. Dit is een ideale kans voor ons om in dat opzicht een stap vooruit te zetten," zei Senator Chastinet.

"We ontvangen een internationaal evenement en doen in dit verband dingen die we normaal niet zouden doen, omdat de omstandigheden daarom vragen," voegde hij eraan toe.

Samen met de Edelachtbare Mia Mottley, voorzitter van het CARICOM Sub Committee voor beveiliging van de CWC en Vice-Premier van Barbados, sprak Senator Chastinet Europese touroperators toe in een speciale sessie in Aruba.

De touroperators hadden hun zorgen geuit over het proces voor uitgifte van de CARICOM Special Visa, een hoeksteen van de veiligheidsmaatregelen die voor CWC 2007 worden getroffen.

Senator Chastinet heeft de touroperators doordrongen van de noodzaak voor het Caraïbisch gebied om zo'n maatregel te treffen, waarbij hij wees op het feit dat de regio zeer gerespecteerd wordt als veilige plek en dat dit een reputatie is die de regio wil behouden.

Het CARICOM Special Visa wordt uitgegeven door tien landen in het Caraïbisch gebied die de Single Domestic Space hebben gecreëerd voor de periode van 1 februari tot 15 mei 2007. De Space zal voor deze periode ook voorzien in probleemloos reizen binnen de 10 landen.

Nadere bijzonderheden over het aanvragen van een CARICOM Special Visa zijn beschikbaar op www.caricomvisa.com en www.caricomimpacs.org .

Website: www.caricomvisa.com
www.caricomimpacs.org

Contact:

Rose Blenman, CARICOM, +1-868-628-2733, rblenman@caricom.org