Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (17/1)

TILBURG, 17 januari 2007

Fietsster onder vrachtauto, letsel valt mee

TILBURG: Gisteravond heeft omstreeks 19.30 uur op het Korvelplein een verkeersongeval plaats gevonden waarbij een vrachtauto in aanrijding kwam met een fietsster. Het slachtoffer een 52-jarige vrouw kwam daarbij aan de voorzijde onder de vrachtauto terecht. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Haar letsel bleek mee te vallen.

Een 23-jarige Tilburger reed met zijn trekker met oplegger over het Korvelplein en wilde rechts af de Berkdijksestraat inrijden. Hij had op dat moment groen licht. Hij moest daarna enkele seconden wachten op het tegemoet komende verkeer voordat hij met zijn combinatie naar rechts kon. Toen de chauffeur rechtsaf ging kwam hij in aanrijding met de fietsster die de kruising rechtdoor wilde oversteken. Het slachtoffer had spierpijn over haar gehele lichaam en haar rechterenkel gekneusd. Er zijn diverse getuigen gehoord. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Gesignaleerde veelpleger aangehouden

TILBURG: De politie heeft gisteravond op een 31-jarige Tilburger aangehouden die geregistreerd staat als veelpleger en nog een schadevergoeding moet betalen van 564 euro. De man die vluchtte bij zijn aanhouding kon achterhaald worden. Hij pleegde flink verzet bij zijn arrestatie.

Agenten zagen gisteravond omstreeks 20.10 uur op het Stadhuisplein een man lopen die zij ambtshalve herkenden als zijnde een 31-jarige veelpleger. De dienders zagen dat zijn jas bolde en dat er iets onder uit stak. Ze hielden vervolgens de verdachte staande in het kader van het donkere dagen offensief. De bolling bleek veroorzaakt te worden door handschoenen en een grote fles breezer, Bij navraag van de personalia van de man via de Gemeenschappelijke Meldkamer bleek dat hij in het opsporingsregister stond omdat hij nog een schade van 564 euro moet vergoeden. Hierop werd de man aangehouden waarna hij direct op de vlucht sloeg. Een motorrijder achtervolgde de veelpleger. De agent werd door de verdachte tijdens het inhalen aan zijn kleding getrokken. Hierdoor raakte hij uit balans en botste tegen een prullenbak. De motorrijder slaagde erin de crimineel vast te pakken die zich flink verzette door in de rondte te trappen waarbij hij de dienders luidkeels beledigde. Uiteindelijk werd de verdachte onder controle gebracht, waarna hij geboeid is afgevoerd. Hij is overgebracht naar het cellencomplex aan de Ringbaan West.

Belgische snelheidsovertreder krijgt 540 euro boete

HILVARENBEEK: Een wijkagent heeft gisteravond op de Provincialeweg N269 een 25-jarige man uit Geel(B) betrapt die met hoge snelheid met zijn auto in de richting van Tilburg reed. Er werd een snelheid gemeten van 160 km per uur terwijl 80 is toegestaan. De bestuurder werd aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Na overleg met de officier van justitie kreeg hij een schikkingsvoorstel van 540 euro. Hij zal de boete vandaag betalen, waarna hij zijn auto en rijbewijs terug krijgt.

Man aangehouden na weigeren politiebevel

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.05 uur in de wijk Veldhoven op straat een 39-jarige Tilburger aangehouden die niet voldeed aan de vordering van agenten om ter plaatse te vertrekken. De man had in een woning ruzie gekregen met de manlijke bewoner. De verdachte was daar samen met zijn vrouw op uitnodiging van de vrouw des huizes op bezoek was. Toen de man thuis kwam, eiste hij dat het stel vertrok waardoor ruzie ontstond. De 39-jarige Tilburger weigerde ook na herhaalde vordering te vertrekken waarna hij werd aangehouden.

Man aangehouden na doorrijding

BERKEL-ENSCHOT: De politie heeft vannacht omstreeks 00.40 uur op de Rijksweg A-65 een 25-jarige Tilburger aangehouden die een half uur daarvoor een aanrijding had veroorzaakt, door tegen een hek te rijden, op de Puccinilaan en was doorgereden. De verdachte, een 25-jarige Tilburger bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 470 ugl. Hij was met zijn auto de bocht uitgevlogen en een boom en tegen het hek van een pand aan de Puccinilaan gereden. Hij was even uitgestapt maar daarna toch weer doorgereden. Een getuige belde daarop direct de politie. De bestuurder had naar eigen zeggen drie glazen bier en drie cocktaildrankjes gedronken. Hij was doorgereden omdat hij in paniek was geraakt.

Auteur: Willem van Hooijdonk