Gemeente Soest

Fietsactieplan 2007

Datum: 17/01/2007

Het fietsactieplan 2007 is door het college vastgesteld

Hierin staan de acties beschreven die we in 2007 uitvoeren om het fietsen een impuls te geven. Structureel is hiervoor 50.000 op jaarbasis voor beschikbaar.

De projecten zijn in overleg met de fietsersbond tot stand gekomen. Ook inwoners van Soest is gevraagd om ideeën en wensen in te dienen. Uit de ontvangen reacties van inwoners blijkt dat men positief is over onze actie om het fietsen te verbeteren.

Ook vinden zij dat het fietsklimaat de laatste jaren sterk verbeterd is.

Wat er met name uitspringt is dat meer gedaan kan aan voorlichting aan leerlingen van basisscholen en bij wegwerkzaamheden, invoeren betaald parkeren, instellen fietskoerier en fietsvriendelijke Peter van den Breemerweg.

De Peter van den Breemerweg willen we dit jaar gaan inrichten als 60 km zone en voorlichting en educatie hebben permanent de aandacht.

Enkele grotere projecten die we in 2007 uitvoeren om het voor de fietser aantrekkelijk te maken zijn:

* De fietsbrug over de Eem tussen Amersfoort en Soest zal worden gerealiseerd;

* De fietsbalans wordt opnieuw uitgevoerd zodat we een goed beeld krijgen van het fietsklimaat in Soest en waarvan we de uitkomsten gaan gebruiken om ook in de komende jaren het fietsklimaat te verbeteren;

* De fietsbewegwijzering gaan we inventariseren en verder op orde brengen;

* Het fietspad bij de Kastanjelaan wordt geasfalteerd;
* Samen met de provincie zullen vier fietskluizen bij het station soest-zuid worden omgebouwd tot zogenaamde "ov-fietskluizen"; men kan hier een abonnement op nemen zodat voor een gering bedrag een fiets gehuurd kan worden bij NS-stations die deze fietskluizen hebben.

Inbreng inwoners

Iedereen die ideeën wensen etc. heeft om het fietsklimaat verder te verbeteren kan deze suggesties doormailen aan Robert Klerks van de gemeente Soest; e-mail klerr@soest.nl.

De suggesties worden verwerkt in de groslijst en waar mogelijk meegenomen bij het fietsvriendelijk inrichten van Soest.

© 2004-2007 Gemeente Soest - Disclaimer