Gemeente Harenkarspel


17-01-2007
Brochure over Toekomstvisie

In 2005 zijn er in de dorpen van Harenkarspel gespreksavonden gehouden met de bevolking over de toekomst van de gemeente. De inwoners konden tijdens die avonden aangeven welke ontwikkelingen zijn wenselijk vonden voor hun gemeente en dorp. Hieruit is in 2006 de concept Toekomstvisie ontstaan.
Binnenkort, in 2007, willen gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders opnieuw in overleg met de bevolking over de Toekomstvisie. De inhoud van de concept-Toekomstvisie komt aan de orde, evenals de richtingen die het gemeentebestuur wil opgaan. Bijvoorbeeld als het gaat om woningbouw, wegen, (water) recreatie, winkels enzovoort.

In bijgaande brochure staat informatie over de concept-Toekomstvisie en de eerste keuzerichtingen van de gemeenteraad. Bijvoorbeeld dat de raad geen groter bouwvolume wil dan 100 woningen per jaar, gedurende 20 jaar. Ook staat in deze brochure welke inspraakmogelijkheden er zijn voor de bevolking, voordat in november 2007 het Structuurplan wordt vastgesteld.

De gemeenteraad vraagt expliciet om ieders mening. Voordat de concept Toekomstvisie is omgezet in een Structuurplan ( in november 2007) zijn samen met de inwoners meerdere beslissingen genomen en deelplannen uitgewerkt. De laatste pagina van de brochure geeft informatie over de inspraakmomenten voor de inwoners.

De serie dorpsavonden is op:
6 februari Tuitjenhorn (Ahoj),
12 februari Dirkshorn (Kastanjeboom),
14 februari Sint Maarten (Klimop),
22 februari Warmenhuizen (dorpshuis) en
8 maart Waarland (dorpshuis). Alle avonden is de aanvang 19.30 uur.