Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Amsterdam, 10 januari 2007

REALISME 07

De beurs voor hedendaagse figuratie

www.realismeamsterdam.com

Kunstbeurs REALISME 07 opent 17 januari om 19.00 uur in de Passenger Terminal in Amsterdam

Graag nodigen wij u uit voor de persvoorbezichtiging op woensdag 17 januari van 14.00 tot 17.00 uur. U kunt dan in alle rust de beurs en de kunstwerken bekijken. Uiteraard bent u tijdens de officiële opening ook van harte welkom.

Indien u op woensdag 17 januari de beurs wil bezoeken, vragen wij u zich daarvoor aan te melden via info@realismeamsterdam.com.

De feestelijke opening van de beurs om 19.00 uur zal dit jaar geschieden door Dirk Scheringa, eigenaar van het Scheringa Museum voor Realisme. Op deze avond wordt voor de derde keer de Sacha Tanja penning voor figuratieve kunst uitgereikt. De penning wordt door de jury toegekend aan een kunstenaar die met zijn oeuvre een eigen, unieke plek inneemt in de traditie van de hedendaagse Nederlandse figuratieve kunst. De leden van de jury zijn Ronald de Leeuw, directeur van het Rijksmuseum Amsterdam, Ileen Montijn, publiciste, Harry Tupan, conservator hedendaagse kunst van het Drents Museum en kunstenaar Barend Blankert (de winnaar van de penning in 2006).

Meer over REALISME 07

Van 17 t/m 21 januari vindt voor de vierde keer de kunstbeurs REALISME plaats in de Passenger Terminal Amsterdam, gelegen aan het IJ. REALISME 07 is de enige kunstbeurs gespecialiseerd in hedendaagse figuratieve kunst.

Op REALISME 07 presenteren 28 galerieën uit Nederland en België een breed overzicht van de hedendaagse figuratieve en realistische kunst van Nederlandse en internationale kunstenaars. Met werk variërend van schilderijen en sculpturen tot fotografie van kunstenaars die al grote bekendheid genieten maar ook van jong talent.

Expositie 25 jaar Wackers Academie

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Amsterdamse Wackers Academie zal tijdens de beurs een selectie te zien zijn van het werk van oud-studenten van deze opleiding.

Symposium 'Echt -Vals'

Op donderdag 18 januari vindt van 14.30 tot 16.30 uur het symposium ´Echt-Vals` plaats. Tijdens dit symposium gaan vijf deskundigen in op valse kunst. Bezoekers van de beurs kunnen dit symposium gratis bijwonen. In verband met het beperkt aantal plaatsen dient men zich aan te melden via info@realismeamsterdam.com

PTA

Realisme 07 is een bijzondere beurs die plaatsvindt op een bijzondere locatie, namelijk in de goed per eigen én openbaar vervoer bereikbare Passenger Terminal Amsterdam, gelegen aan het IJ achter het Centraal Station in Amsterdam.

Organisatie

De beurs wordt georganiseerd door Stichting Fair, vertegenwoordigd door Rutger Brandt (Galerie Mokum) en Erik Hermida (Onderneming & Kunst). De deelnemende galerieën zijn geselecteerd door), Emily Ansenk (Directeur Scheringa Museum voor Realisme, Spanbroek), Harry Tupan (conservator hedendaagse kunst van het Drents Museum) en Heleen Buijs (Directeur Gevangenismuseum, Veenhuizen).

Passenger Terminal Amsterdam (PTA), Piet Heinkade 27, Amsterdam

Woensdag 17 januari 2007 18.00 - 22.00 uur (openingsavond)

Donderdag 18 januari 2007 11.00 - 17.00 uur

Vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 januari 2007 11.00 - 19.00 uur

Toegangsprijzen

Volwassenen ¤ 12,00, Pas 65, CJP ¤ 8,-

Deelnemende galerieën

Besselaar Hedendaagse Kunst, Utrecht

Collectie Harms-Rolde, Rolde

Contempo Galerie, Rotterdam/Eindhoven

Galerie Dom'Arte, Rucphen

Galerie van Duyse, Antwerpen

Jaski Art Gallery, Amsterdam

Galerie K&B, Zuid-Afrika

Nico Koster - Galerie Moderne, Amsterdam

Galerie Krijger + Katwijk, Amsterdam

Galerie Bianca Landgraaf, Laren

Galerie Lieve Hemel, Amsterdam

Galerie Mebius, Noordhorn

Galerie Mokum, Amsterdam

Galerie Peter Pappot, Amsterdam

Galerie Petit, Amsterdam

Galerie De Ploegh, Soest

Galerie De Roos van Tudor, Leeuwarden

Galerie Willy Schoots, Eindhoven

Smelik & Stokking Galeries, Amsterdam

Galerie De Twee Pauwen, Den Haag

Galerie Utrecht, Utrecht

Galerie Vieleers, Amsterdam

Galerie De Vis, Harlingen

Galerie Mark Peet Visser, Heusden

Galerie Wiek XX, Nieuweschans

Galerie Witt, Dordrecht

Galerie Jacoba Wijk, Wehe-den Hoorn

Galerie Lilja Zakirova, Heusden aan de Maas


---