Verzamelberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 17-01-2007

Vrouw aangehouden voor vernielingen en bedreiging

s-Hertogenbosch Dinsdagmorgen is een 45-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden. Op de Pizarrostraat in s-Hertogenbosch had ze een 38-jarige plaatsgenote bedreigd en vernielingen gepleegd aan een woning. De vrouw is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Betrapt bij winkeldiefstal

Sint Michielsgestel Maandagmiddag is een 15-jarig meisje uit Lelystad aangehouden. Ze werd in een winkel aan het Adrianusplein in Sint Michielsgestel betrapt toen ze voor ruim 245 euro boodschappen probeerde weg te halen. Het meisje had hiervoor een speciaal geprepareerde zak onder haar rokken. Tegen het meisje is proces-verbaal opgemaakt.

Gewonde bij aanrijding

Sint Oedenrode Dinsdagmorgen is een 19-jarige vrouw uit Uden bij een ongeval gewond geraakt. De vrouw reed over de A50 onder Sint Oedenrode in de richting Veghel. Ze zag te laat dat de autos voor haar stilstonden in een file. Ze reed tegen de achterste auto, bestuurd door een 35-jarige man uit Uden. De 19-jarige vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

Rijbewijs ingevorderd bij rijden onder invloed

Veghel In de nacht van maandag op dinsdag, rond 00.45 uur, werd op de Hoogstraat in Veghel een 67-jarige man uit Schijndel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te vele gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook zal de man de EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol) moeten volgen. Dit is een meerdaagse cursus, die naast de te leggen straf gevolgd moet worden en door de overtreder zelf betaald moet worden.

Man aangehouden

Oss Maandagavond werd op de Thorbeckestraat in Oss een auto gecontroleerd. Bij deze controle bleek, dat de 28-jarige bestuurder uit s-Hertogenbosch nog een straf van 28 dagen hechtenis moest ondergaan. De man is in verband hiermee aangehouden en voor het ondergaan van die straf ingesloten.

Rijbewijs kwijt bij snelheidscontrole

Odiliapeel Maandagavond is een 19-jarige man uit Mill en Sint Hubert bekeurd. Hij reed met een auto over de Middenpeelweg in Odiliapeel met een snelheid van 130 km/u. Ter plaatse mag 80 km/u gereden worden. Omdat hij 50 km/u of meer te hard reed, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Uitslaande brand

Gassel Maandagavond, rond 19.55 uur werd een brand gemeld in een rijwielzaak aan de Schuttersweg in Gassel (gemeente Grave). De brandweer Grave, geassisteerd door korpsen uit de omliggende plaatsen kon niet voorkomen dat het pand verloren ging. Ook een vuurwerkopslag, waarin ongeveer 800 kilogram consumentenvuurwerk lag opgeslagen ging in vlammen op. Volgens mededeling van de brandweer heeft de brand in de vuurwerkbunker niet voor extra gevaar gezorgd. De sprinklerinstallatie is direct in werking getreden en de constructie van de bunker heeft ervoor gezorgd, dat er geen gevaar is ontstaan. Bij de brand is wel asbest vrijgekomen.

Uit voorzorg zijn de woningen in de omgeving van de brand ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in het gemeenschapshuis in Gassel. Daar zijn ze begeleid door de burgemeester, een wethouder en medewerkers van de gemeente. In het gemeenschapshuis zijn ze ook op de hoogte gehouden en gebracht over de brand en het vrijgekomen asbest.

Nadat door een gespecialiseerd asbestbedrijf de omgeving was geïnspecteerd konden, even voor middernacht de meeste bewoners weer terug naar hun woningen. De bewoners die niet terug konden naar hun woningen, dit in verband met aangetroffen asbest, zijn opgevangen.

Vandaag, dinsdag, presenteert het asbestsaneringsbedrijf een plan van aanpak voor het verwijderen van de asbest aan de gemeente. Door de gemeente worden de opruimwerkzaamheden gecoördineerd en de bewoners op de hoogte gehouden.

Lastige treinreiziger

Boxmeer Maandagavond, rond 23.15 uur, is een 28-jarige vrouw uit Mill aangehouden. De vrouw reisde met de trein, echter zonder een kaartje te hebben gekocht. Ze werd hierop aangesproken door conducteurs, die ze vervolgens bedreigde ze hen, en probeerde ze te verhinderen dat de politie werd gebeld. De vrouw werd door de conducteurs aangehouden en overdragen aan de politie. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is ze heengezonden.

Politie zoekt getuigen ernstig ongeval

Beers Naar aanleiding van het ongeval van woensdagavond 10 januari op de Millseweg in Beers, waarbij een 23-jarige man uit Mill zeer ernstig gewond raakte, is de politie op zoek naar getuigen van het ongeval.

Uit verklaringen is gebleken, dat op het moment van het ongeval, woensdag 10 januari, rond 18.15 uur, het slachtoffer kort voor het ongeval een grijze auto heeft ingehaald, waarna hij bijna direct daarna tegen een boom is gereden.

De politie is op zoek naar de bestuurder van die auto en naar andere getuigen die informatie hebben over het ongeval. De politie is te bereiken op telefoonnummer 0900-8844.