Stork Groep NV

Ondernemingskamer verbiedt stemming over voorstellen van Centaurus en Paulson

Vandaag maakt Stork bekend dat de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam ("Ondernemingskamer") het volgende heeft bepaald:

Een verbod op stemming over de agendapunten voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders ("BAVA") zoals voorgesteld door Centaurus en Paulson Benoeming van drie extra commissarissen die worden toegevoegd aan de huidige Raad van Commissarissen Instellen van een enquête naar de gang van zaken bij Stork die heeft geleid tot de huidige situatie Zorg te dragen voor het intrekken van de uitstaande cumulatief preferente aandelen B in Stork, die zijn uitgegeven op verzoek van Stichting Stork op 19 december 2006.

Centaurus en Paulson hadden verzocht om onmiddellijke voorzieningen te treffen teneinde de stemrechten van Stichting Stork te schorsen ter zake van de BAVA van 18 januari 2007. Voor die vergadering hadden zij een motie van wantrouwen jegens de Raad van Commissarissen op de agenda gezet, alsmede een voorstel tot aanpassing van de statuten. Aanname van het laatste voorstel zou betekend hebben dat de Raad van Bestuur van Stork goedkeuring nodig zou hebben van de aandeelhoudersvergadering voor overnames en desinvesteringen die een waarde van ¤ 100 miljoen overtreffen. De uitspraak van de Ondernemingskamer verbiedt een stemming op beide punten tijdens aandeelhoudersvergaderingen gedurende de looptijd van dit geding.

De BAVA die voor morgen gepland staat (18 januari 2007) zal doorgang vinden, hoewel er geen stemming gehouden mag worden over de twee hierboven genoemde agendapunten.

Stork's CEO Sjoerd Vollebregt: "De uitspraak van de Ondernemingskamer is goed voor de onderneming omdat Stork daarmee weer in rustiger vaarwater komt. We zijn verheugd dat de Ondernemingskamer heeft vastgesteld dat het strategisch beleid van Stork de toets der kritiek kan doorstaan en dat dit beleid deugdelijk en op goede argumenten gebaseerd is. Tevens heeft de ondernemingskamer vastgesteld dat Stork zeer brede steun ondervindt, zowel binnen als buiten de onderneming. In de uitspraak wordt gesteld dat Centaurus en Paulson de onderneming voorshands niet kunnen dwingen tot een radicale wijziging van haar strategische koers. Eerder hebben wij reeds voorgesteld een extra commissaris te benoemen. We waarderen het dat de Ondernemingskamer nu heeft besloten om drie commissarissen aan te stellen. We verwachten dat dit zal bijdragen aan het herstel van de onderlinge verhoudingen en het wederzijdse vertrouwen. Wij hebben vertrouwen in de uitkomst van het onderzoek en zullen volledige medewerking verlenen aan de door de Ondernemingskamer te benoemen onderzoekers."

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 75 of 06 - 51 98 40 54

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14

Als u niet langer Stork informatie wilt ontvangen, kunt u een mail sturen naar: mailto:cc@stork.com