Gemeente Enschede

Schooljeugd zorgt voor een schone wijk

Tweede schoonmaakactie in Stadsveld-Noord

Op woensdag 17 januari gaan de leerlingen van drie basisscholen en drie scholen van het voortgezet onderwijs uit Stadsveld-Zwering voor de tweede keer de buurt in voor een schoonmaakactie. Om 13.00 uur verzamelen de scholieren zich bij basisschool Het Palet. Van daaruit trekken zes groepen de wijk in om ieder een bepaald gebied op te ruimen.

Op 4 oktober 2006 is met succes een eerste schoonmaakactie in de wijk gehouden. In totaal is die dag ruim 100 kilo aan zwerfafval geruimd.

De schoonmaakactie komt voort uit een samenwerking tussen het projectteam Buurt in Actie Stadsveld-Noord en de Vereniging Brede School Stadsveld-Zwering. Achterliggende gedachte is dat bewoners uit de wijk en leerlingen die de wijk bezoeken zich samen verantwoordelijk voelen voor een schone wijk. Het idee ontstond in het projectteam Buurt in Actie. Er zijn veel klachten over rommel op straat en zwerfvuil, vooral op de route van de scholen naar het winkelcentrum.

Met financiële steun van Buurt in Actie zijn handschoenen, hesjes, grijpers, bezems en dergelijke gekocht. De actie wordt dit jaar nog eenmaal vanuit Buurt in Actie herhaald. Daarna krijgen de scholen het schoonmaakmateriaal zelf in beheer.

Inlichtingen voor de pers:
U bent van harte welkom bij de schoonmaakactie. De start is om 13.00 uur bij Het Palet aan de Adriaen van de Veldestraat 17.

Voor verdere informatie over dit initiatief kunt u terecht bij Marcia Schelfer (projectmedewerker Stadsdeelmanagement West) tel. 06 - 202 457 35 of bij Leendert Huisman (lid projectteam Buurt in Actie en bewoner Stadsveld-Noord) tel. 06 -549 335 27.
Voor meer informatie over Buurt in Actie kunt u terecht bij Marian Poortman (communicatiemedewerker Buurt in Actie; dinsdags niet aanwezig) 053 - 481 55 46.

Bijlage(n)

15 januari 2007