ABN AMRO

Amsterdam, 12 januari 2007

ABN AMRO sponsor van internationale hockeybond FIH

ABN AMRO gaat de internationale hockeybond FIH (International Hockey Federation) sponsoren. De ondertekening van de overeenkomst, die voor een periode van vier jaar wordt aangegaan, vindt aanstaande donderdag 18 januari plaats in Buenos Aires in Argentinië, waar komende week de Champions Trophy dames plaatsvindt.

Met deze sponsorovereenkomst verstevigt ABN AMRO haar aanwezigheid in de nationale en internationale hockeywereld. Zij kan haar naam verbinden aan belangrijke evenementen als de Champions Trophy's, wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen. De bank heeft er bovendien profijt van omdat zij hiermee haar naamsbekendheid kan vergroten in landen als India, Pakistan en China. Dit zijn groeimarkten voor de bank.

Sinds 2005 sponsort ABN AMRO in Nederland een groot aantal teams in de heren en dames hoofdklasse. Daarnaast steunt de bank 70 lokale hockeyverengingen en de Nederlandse hockeyvereniging voor zestig plussers. ABN AMRO sponsort de hockeysport omdat deze sport op de goede manier bijdraagt aan het vergroten van de naamsbekendheid van ABN AMRO. Uit onderzoek van de bank is gebleken dat klanten van de bank hockey in hoge mate waarderen. De sport sluit tevens goed aan bij de kernwaarden van de bank: respect, integriteit, teamwerk en professionaliteit.