RTV-Noord-Holland

RTV N-H Vondelparkloop zondag 21 januari

Wat 33 jaar geleden begon als een hardloopwedstrijdje tussen de Amsterdamse brandweerlieden, is onder de bezielende leiding van atletiekvereniging Phanos uitgegroeid tot een sympathiek en recreatief loopevenement dat ieder jaar meer animo vanuit de hele provincie ontvangt.

Aankomende zondag wordt de 33ste Vondelparkloop gehouden en voor de tweede keer met RTV Noord-Holland als hoofdsponsor. Vandaar dat de loop sinds 2006 de RTV N-H Vondelparkloop heet.

Net als voorgaande jaren zijn er dit jaar weer vier verschillende lopen:
10:45 uur       Kinderloop t/m 12 jaar          3.5 km
.                   Trimloop                        3.5 km
11:15 uur       Trimloop                        6.7km
12:30 uur       Trimloop                        10 km
14:00 uur       Bedrijvenloop                   10 km
                    KNAU wedstrijdloop              10 km

Tijdens de voorinschrijving van de loop liep het storm. In no time werden 1800 loopnummers uitgeschreven. Zondag as. zijn voor de drie afstanden in totaal nog ca. 200 startnummers ter beschikking. De na-inschrijving vindt plaats in de Zocherschool (Joke Smitschool), op de binnenplaats die bereikbaar is via de Frederiksstraat. Na-inschrijven kan vanaf 09:00 uur en kost 7,50.

Voor het eerst konden ongetrainde lopers via een aantal clinics in het Vondelpark, georganiseerd door RTV N-H ism Running Holland, hun conditie op peil brengen om uiteindelijk in staat te zijn een van de drie afstanden uit te lopen. Zondag zal duidelijk worden of de vijftig kijkers en luisteraars van de regionale zender hard genoeg getraind hebben om het rondje (de rondjes) uit te lopen.

Naast het hardlopen, biedt RTV N-H iedereen die van wandelen houdt, een wandeltocht aan. Tussen 10.30 en 13.00 uur kan men tegen betaling van 5 euro een wandelboekje aanschaffen waar een uitgebreide wandeltocht van ruim twee uur in wordt beschreven. De tocht voert ten westen van het Vondelpark en staat o.a. stil bij de Amsterdamse School architectuur. De wandeling is geschreven door Ton Smit, rondleider voor 'Mee in Mokum'. Hij schreef speciaal voor de RTV N-H Vondelparkloop deze wandeling.De aanmelding van de wandeling vindt ook plaats in de Zocherschool.

De organisatie van de loop is in handen van
atletiekvereniging Phanos (Bram v/d Vos 06-48804702) en
RTV N-H (Elles Paijens 06-53625010).
Voor vragen kunt u met hen contact opnemen.

---- --