Gemeente Maastricht

Carnavalsoptochten 2007 vertrekken vanuit Wyck

Op grond van het gevoerde overleg met de provincie Limburg en vervoersmaatschappij Veolia heeft de gemeente Maastricht besloten dat de Carnavalsoptochten op 18 en 19 februari 2007 vanuit Wyck kunnen vertrekken. De 10e boog van de St. Servaasbrug is niet begaanbaar, reden waarom beide tochten via de Wilhelminabrug worden omgeleid. Zo blijven de carnavalsoptochten behouden voor Wyck. De definitieve route wordt in de komende weken vastgesteld in overleg met de organiserende carnavalsvereniging De Tempeleers.

Vanwege de verkeerstechnische beperkingen wordt de Wilhelminabrug op 18 en 19 februari 2007 tussen 12.00 en 18.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. Met de politie, ambulance en brandweer is hierover overleg gevoerd. De hulpdiensten hebben aangegeven dat met het treffen van extra maatregelen deze tijdelijke situatie werkbaar is. Nadat de carnavalsoptochten de Maasoversteek via de Wilheminabrug hebben gemaakt, wordt weer aansluiting gezocht bij de gebruikelijke route via de Kesselskade. Met de provincie Limburg als verlener van de openbaar vervoersconcessie en Veolia wordt e.e.a. nader geconcretiseerd. Feit is dat aanpassing van het busvervoer in Maastricht niet uniek is tijdens de carnavalsdagen. Als gevolg van de vele optochten tijdens de carnavalsdagen zal het busvervoer in de provincie Limburg op tal van plekken aanpassing behoeven. Zoals reeds eerder besloten worden de stoeten voor het uitroepen van de nieuwe prins op 21 januari 2007 en het inhalen van de prins op 17 februari 2007 compact gegroepeerd en onder politiebegeleiding over de Wilhelminabrug geëscorteerd.

De routes in 2007 lopen vooralsnog als volgt:
· Uitroepen Stadsprins zondag 21 januari 2007;
Spoorweglaan, Stationsstraat, Wilhelminasingel, Wilhelminabrug, Kesselskade, Maastrichter Brugstraat, Kleine Staat, Grote Staat, Helmstraat, Grote Gracht, Markt.

· Inhalen Stadsprins zaterdag 17 februari 2007;
Station, Stationsstraat, Wilhelminasingel, Wilhelminabrug, Kesselskade, Maastrichter Brugstraat, Kleine Staat, Muntstraat, Markt.

· Grote Optocht zondag 18 februari 2007;
Wyck, Wilhelminabrug, Kesselskade, Maastrichter Brugstraat, Grote Staat, Vrijthof, etc.

· Familie Optocht maandag 19 februari 2007;
Wyck, Wilhelminabrug, Kesselskade, Maastrichter Brugstraat, Grote Staat, Vrijthof, etc.