Politie Groningen

Zondag 21 januari 2007

Provincie Groningen, 21-01-2007

Groningen: politie pakt inbreker op heterdaad

De politie heeft zaterdagnacht in een woning aan het Damsterdiep een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. Een politieagent in burgerkleding zag de Stadjer een ruit forceren van de betreffende woning. Hierop wist de man door handreiking het raam te openen en naar binnen te klimmen. Met meerdere eenheden werd de voor- en achterzijde van de woning in de gaten gehouden. Hierop kon de inbreker in het pand worden ingerekend. De woning is door een timmerbedrijf afgedicht. De eigenaar is verwezen voor het doen van aangifte. De verdachte is ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: vallende snorfietser onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht op de Korreweg een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Stadjer op zijn snorfiets rijden en wilden hem controleren. Bij het zien van de agenten probeerde de 27-jarige te ontkomen. De dienders wisten echter de weg te versperen, waardoor hij met zijn snorfiets ten val kwam. Een blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 0,85 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: vrouw gewond bij verkeersongeval

Een 44-jarige vrouw uit Bedum is zaterdagmiddag bij een verkeersongeval gewond geraakt. De Bedumse werd in haar auto op de Noordzeeweg ingehaald door een 36-jarige automobiliste uit Groningen. De Stadjer verloor tijdens het inhalen de controle over het stuur. Zij schoot met haar auto de rechterberm in, waar de auto tegen de vangrail botste. Door deze botsing schoot haar auto de rijbaan van de Noordzeeweg op. Daar botste de Stadjer tegen de auto van het slachtoffer. De Bedumse werd met geneusde ribben naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: aanhouding vrouw loopt uit de hand

De aanhouding van een 44-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagnacht in de Gelkingestraat uit de hand gelopen. De politie werd naar de Gelkingestraat gestuurd, omdat een 23-jarige vrouw uit Sappemeer in een discotheek door een groep personen was mishandeld. Zij had onder meer een forse snee in haar bovenlip opgelopen. Het slachtoffer gaf in de discotheek aan dat de Stadjer haar geslagen zou hebben. Hierop werd de verdachte aangehouden. Toen de agenten met de vrouw naar buiten wilden lopen, bemoeiden haar twee zoons zich met de aanhouding. Zij wilden hun moeder ontzetten. De dienders konden de verdachte mee naar buiten nemen. Daar werd de groep rond de zoons steeds groter. Hierop werden de agenten belaagd door meerdere personen in de groep. Met meerdere eenheden wist de politie de ontstane vechtpartij in te dammen. Een 23-jarige Stadjer werd nog aangehouden, omdat hij een politieagent meerdere keren probeerde te slaan. Dit gelukte de 23-jarige daadwerkelijk een keer. Zowel de vrouw als de man werden meegenomen naar het politiebureau. De vrouw ontkende de Sappemeerster te hebben mishandeld. Zij werd na verhoor in vrijheid gesteld. De man werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: Stadjer na gooien voorwerp ingesloten

De politie heeft zaterdagnacht in de Nieuwe Ebbinegstraat een 19-jarige man uit Groningen aangehouden. De fietsende Stadjer gooide zonder enige aanleiding een voorwerp tegen de voorruit van een rijdende politieauto. De man werd hierop gecontroleerd. De verdachte kreeg een bekeuring voor baldadigheid. Dit gedrag ging over in tegendraads en beledigend gedrag. Ook plaatste de man enkele keren zijn hand op het lichaam van de politieagent. Ondanks waarschuwingen bleef de verdachte de agent aanraken. Hij werd vervolgens aangehouden, maar ook dit stuitte op verzet van de 19-jarige. De dienders konden hem overmeesteren en insluiten op het politiebureau. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Ten Boer: jongens aangehouden na plegen vernielingen

De politie heeft zaterdagnacht in de Ommelanderstraat twee jongens van 15 en 18 jaar, beiden uit Ten Boer, aangehouden. Surveillerende politieagenten hoorden in een steegje van de Ommelanderstraat een luide knal. De dienders zagen dat een hekje bij een woning was vernield, terwijl verderop een groepje jongeren liepen. De jeugd ging uiteen, waarna beide verdachten een personenauto vernielden door tegen het voertuig te schoppen. Beide knapen konden na een korte sprint worden ingerekend. De verdachten werden op het politiebureau ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kommerzijl: man steekt vuurwerk af

De politie heeft zaterdagnacht op De Akkers een 35-jarige man uit Kommerzijl bekeurd. Agenten zagen tijdens hun surveillance in Grijpskerk een vuurpijl in de lucht gaan. De dienders zagen dit tafereel nog enkele keren gebeuren. Uiteindelijk leidde het spoor naar Kommerzijl. Met veel lawaai ging wederom op De Akkers een vuurpijl de lucht in. De dienders wisten de Kommerzijlster tijdens zijn ?vuurwerkactie? betrappen. De verdachte had de pijlen afgestoken, omdat een feestje aan de gang was. De politie maakt proces-verbaal op.

Oude Pekela: twee aanhoudingen na lawaaioverlast

De politie heeft zaterdagmiddag een 19-jarige jongen en een 42-jarige man, beiden uit Oude Pekela, aangehouden. De politie reageerde op lawaaioverlast bij het winkelcentrum aan de Helling. Een 16-jarige knaap uit Oude Pekela kreeg een bekeuring, omdat hij alcohol in het openbaar had gedronken en daarnaast ballonnen had opgeblazen en deze had laten knallen. Op dat moment beledigde op enige afstand de 19-jarige verdachte met bewoordingen. De knaap werd gecontroleerd, maar wist hij te ontkomen door op zijn fiets weg te rijden. Bij een woning aan de Johan de Wittstraat zagen de agenten de fiets van de verdachte staan. In de woning waren meerdere personen binnen, maar mochten de agenten niet de woning binnenkomen. De agenten vatten post bij de woning in afwachting van een machtiging om tegen de wil van de bewoner binnen te treden. De 42-jarige man, die voor de woning stond, uitte diverse bedreigingen naar de politie. Uiteindelijk werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De 19-jarige knaap ging er vervolgens opnieuw met zijn fiets vandoor. Enige tijd later werd hij in het plantsoen bij de Hugo de Grootstraat getraceerd en alsnog ingerekend. Beide verdachten zijn gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Oude Pekela: Stadjer onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht op de Zuidkantweg een 48-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Stadjer in zijn auto met hoge snelheid rijden. Vanwege de snelheid wilden de agenten de Stadjer controleren. Een blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,65 promille alcohol in zijn bloed had. Bij navraag bleek dat de rechter tot mei 2007 de rijbevoegdheid van de verdachte had ontzegd. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De auto van de Stadjer werd op het politiebureau geplaatst.

Winschoten: politie houdt conifeerbrandstichters op heterdaad aan

De politie heeft zaterdagnacht in de Beertsterstraat twee knapen van 16 en 18 jaar, beiden uit Winschoten, op heterdaad aangehouden. De knapen hadden net een conifeer in de brand gestoken. De 16-jarige bekende de conifeer te hebben aangestoken, terwijl de 18-jarige bij de brandstichting aanwezig was. De aansteker van de 16-jarige werd in beslag genomen. Beide verdachten mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De eigenaar van de conifeer zal worden opgespoord.



Laatst gewijzigd 21-01-2007 11:45