Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Epe- Rijden onder invloed                                 |
Epe- Rijden onder invloed

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 02:15 uur een 23-jarige automobilist uit Epe aangehouden aan de Hoofdstraat voor een blaastest. De man bleek alcohol gedronken te hebben. Ademanalyse op het politiebureau wees een promillage van 0.78 uit. De man is beginnend bestuurder. Hij ontving een rijverbod en een proces-verbaal is opgemaakt.

Ermelo- Twee jongens aangehouden wegens joyriding onder invloed

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens van 16 jaar uit Zeewolde aangehouden. De jongens reden om 01.20 uur in een auto over de Harderwijkerweg en werden door de politie staandegehouden. De bestuurder gaf meteen aan dat hij geen rijbewijs had en in de auto van een familielid reed. De bestuurder rook ook naar alcohol en moest meewerken aan een blaastest. Beide jongens zijn meegenomen naar het politiebureau. Ademanalyse wees uit dat de jongen een alcoholpromillage van 0.28 had. Beide jongens krijgen een passende straf opgelegd.

Harderwijk- Rijden onder invloed

De politie kreeg een melding dat er over de Leuvenumseweg om 17.55 uur een automobilist reed met vermoedelijk de nodige alcohol op. De politie gaf de 61-jarige bestuurder uit Harderwijk een stopteken waar hij geen gehoor aan gaf. De politie heeft de man aangehouden aan de Mandenmakerstraat. Uit de blaastest bleek dat de man alcohol gedronken had en is meegenomen naar het bureau. Ademanalyse wees een promillage van 1.43 uit. De man kreeg een rijverbod, zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal is opgemaakt. Om 23.40 uur heeft de politie ook aan de Leuvenumseweg een 49-jarige automobilist uit Ermelo aangehouden. Ook deze had te diep in het glaasje gekeken. Ademanalyse op het bureau wees een promillage van 1.47uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd, kreeg een rijverbod en een proces-verbaal is opgemaakt.

/////Einde berichten////


---


---


---

---- --