Politie Gelderland-Zuid

Acht verdachten vast voor vechten

Tiel en Nijmegen, 21-01-2007 o Zaterdagnacht hebben politieagenten in zowel Tiel als in Nijmegen in totaal acht mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging in het desbetreffende stadscentrum. Een man is aangehouden voor belediging van een politieagent.

In een horecagelegenheid in Tiel ontstond vannacht onenigheid met enkele andere jongemannen. Waarschijnlijk was de oorzaak daarvan de hoeveelheid genuttigde alcohol en een wederzijds vriendinnetje. De portiers zette de ruziezoekers op straat waarop de politie de jongemannen heeft aangehouden. Deze verdachten zijn 18, 19, 20 en 35 jaar oud en afkomstig uit Tiel.

Nijmegen
Een opstootje voor een horecagelegenheid aan de Bisschop Hamerstraat leverde in Nijmegen zaterdagnacht ook vier verdachten op. Twee groepen jongeren kregen het om niets met elkaar aan de stok, waarbij onder andere een 22-jarige Nijmegenaar aangifte heeft gedaan van openlijke geweldpleging cq. mishandeling. Politieagenten hebben de verdachten, variërend in leeftijd van 21 tot 35 jaar oud, na hun aanhouding overgebracht naar het politiebureau.
Bij de aanhoudingen stond een 24-jarige man uit Uden toe te kijken. Hij vond het nodig de politieman uit te schelden en werd daarop aangehouden voor belediging. (01)