Politie Limburg-Zuid

Persberichten Regiopolitie Limburg-Zuid, zondag 21 januari 2007

Nuth: Nog geen duidelijkheid over identiteit dode man

Het is nog niet duidelijk wie de man is die dood werd aangetroffen in een kast bij een kamerverhuurbedrijf in Nuth. Sectie op het lichaam heeft nog geen uitsluitsel gegeven over de identiteit van de man. Wél is komen vast te staan, dat hij door middel van een misdrijf om het leven is gekomen.

Het stoffelijk overschot werd donderdag gevonden, toen de politie de kamer van een vermiste man uit Schotland wilde doorzoeken. De werkgever van de man had een kamer voor hem gehuurd bij het bedrijf in Nuth. Bij de doorzoeking ontdekte de politie een lijk in een kast in een leegstaand vertrek. Diezelfde avond hield de politie in Valkenswaard een 32-jarige landgenoot van de vermiste man aan. Vooralsnog wordt hij ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de verdwijning van de 31-jarige man uit Schotland.

De man uit Valkenswaard wordt morgen (maandag) voorgeleid aan de Officier van Justitie. Het onderzoek van de politie is nog steeds in volle gang. Zaterdag en zondag werd een uitgebreid buurtonderzoek verricht en werden verdere getuigen gehoord in deze zaak.

Maastricht: Fransman rijdt in op Belgische politieagent

De politie heeft vrijdagavond op de A2 bij Maastricht een 21-jarige man uit Woel (Fr) aangehouden, omdat hij op de President Rooseveltlaan op een agent van de Belgische politie was ingereden. De agent hield aan het incident een hersenschudding en een gebroken tand over.

De Belgische agent maakte deel uit van het Joint Hit Team van de politie, dat jacht maakt op drugsdealers en drugspanden. De aangehouden Fransman was gezien bij een drugspand in Meerssen. Toen men hem op de President Rooseveltlaan in Maastricht wilde controleren, reed hij de Belgische politieman omver en ging hij er met hoge snelheid vandoor. Ter hoogte van het Academisch ziekenhuis werd hij echter klemgereden door de politie. Omdat de man niet uit zijn auto wilde stappen, moest de politie een ruit van het voertuig inslaan om hem te kunnen inrekenen.

Maastricht: ontvoerder ramt politieauto

De politie heeft zaterdag een 34-jarige man uit Maastricht die een 27-jarige vrouw uit Antwerpen wilde ontvoeren. Toen de politie de auto van de man tot stilstand dwong, ramde hij een politievoertuig.

Omwonenden van het Malpertuisplein hadden gezien dat de man een vrouw sloeg toen ze uit zijn auto wilde stappen. Daarna had de man de vrouw weer naar binnen getrokken en was weggereden. Dank zij het alerte optreden van de buurtbewoners reed de man op de Clavecymbelstraat in een fuik van de politie. Vervolgens probeerde hij aan zijn aanhouding te ontkomen door een politieauto te rammen. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. De vrouw uit Antwerpen kwam met de schrik vrij.

Oirsbeek: overval op woning

In Oirsbeek is zondagnacht een 62-jarige vrouw lichtgewond geraakt bij een overval op haar woning aan de Opdegraaf. De vrouw wilde naar het toilet gaan, toen ze ontdekte dat ze niet alléén in de woning was.

Van schrik begon de vrouw te schreeuwen, waarna een nog onbekende man een hand op haar mond hield en de vrouw dwong om de voordeur te openen. Daar stond een metgezel van de man klaar om de woning te doorzoeken. Terwijl de vrouw gedwongen werd om 10 minuten in de toiletruimte te blijven, doorzochten de mannen het hele huis. Ze gingen er van door met enkele sieraden. De hevig geëmotioneerde vrouw kon slechts een vaag signalement van haar overvallers geven. De politie zocht de omgeving tevergeefs af met een speurhond.

Heerlen: afgewezen minnaar bijt politieagent

Een 19-jarige man uit Kaapstad heeft zaterdag een politieagent in zijn vingers gebeten, nadat hij weigerde om de auto van zijn ex-vriendin te verlaten. Ze had de man de bons gegeven, waarna deze zich opsloot in haar auto.

De vrouw belde de politie, die de man vriendelijk verzocht om uit het voertuig te komen. Toen hij dat na herhaaldelijk sommeren nog steeds niet wilde doen, opende een agent de deur van de auto om de man met zachte dwang op andere gedachten te brengen. In plaats van mee te werken, sloeg hij naar de agent. Vervolgens beet hij hem tot bloedens toe in zijn hand. De afgewezen minnaar uit Kaapstad zou zaterdag nog naar zijn geboorteland terugvliegen, maar zal nu wat langer in Nederland moeten blijven.


---- --