Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

SWR-Hendrik Muller Seminaar
Jaarlijks organiseert de SWR in samenwerking met de Stichting Dr. Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds het SWR-Hendrik Muller Seminaar. Het doel van het Seminaar is goede tot zeer goede ouderejaarsstudenten en recent afgestudeerden in de sociale wetenschappen in de gelegenheid te stellen ervaring op te doen in het deelnemen aan een interdisciplinaire werk- en discussiegroep van hoog intellectueel niveau. Door het Seminaar kunnen universiteiten en andere potentiële werkgevers op het spoor komen van intellectueel begaafde, toekomstige medewerkers.

Thema's

Elk jaar staat een ander thema centraal.

9^de SWR-Hendrik Muller Seminar: De toekomst van religie Tussen 22 januari en 13 april 2007 vindt het 9^de SWR-Hendrik Muller Seminaar plaats op acht vrijdagen en twee maandagen in het Trippenhuis te Amsterdam. Het thema van dit jaar is: De toekomst van religie. Het Seminaar gaat in op de spanningen als gevolg van afnemende invloed van de christelijke kerken in verhouding tot het toegenomen belang van religies van immigranten. Dit Seminaar plaatst de West-Europese en vooral ook de Nederlandse religieuze ontwikkelingen in het kader van de mondiale verspreiding van religies.
Het Seminaar is bedoeld voor circa twintig zeer goede ouderejaarsstudenten of pas afgestudeerden in een van de sociale wetenschappen.
Deadline voor inschrijving is 20 november 2006.
* Brochure (pdf)

* Poster (pdf)

* Inschrijfformulier (MS-Word)

8^th SWR-Hendrik Muller Seminar: The Asian Challenge
* Brochure (pdf)

* Programme (pdf)

7^de SWR-Hendrik Muller Seminaar: Civil society: tussen oud en nieuw
* Folder (pdf)

* Poster (pdf)

* Programma (pdf)

6^de SWR-Hendrik Muller Seminaar: De islam aan de grenzen verkend
* Folder (pdf)

* Poster (pdf)

* Programma (pdf)

5^de SWR-Hendrik Muller Seminaar: Democratie onder vuur
* Folder (pdf)

4^de SWR-Hendrik Muller Seminaar: Kennis, arbeid en maatschappelijke dynamiek

* Folder (pdf)

3^de SWR-Hendrik Muller Seminaar: Opgroeien voor galg en rad: crimineel gedrag bij jongeren

* Folder (pdf)

2^de SWR-Hendrik Muller Seminaar: De informatiesamenleving: kansen en bedreigingen

* Folder (pdf)

1^ste SWR-Hendrik Muller Seminaar: Financieel-economische verwachtingen en toekomstperspectief

AntiThese
Alumni van de SWR-Hendrik Muller Seminaars hebben de vereniging AntiThese opgericht. AntiThese is een vereniging die bestaat uit gedreven, jonge, academisch opgeleide mensen met een interesse in uiteenlopende actuele sociaal-maatschappelijke thema's, zoals de implicaties van genetische manipulatie, de opkomst van de kennismaatschappij en de effecten van nieuwe wetgeving op innovatie. Zie voor meer informatie de website van AntiThese.