Gemeente Heerde

Week 03, 16 januari 2007

Extra commissievergadering 22 januari 2007

Op 22 januari 2007 vindt in het Dorpshuis Heerde een extra openbare vergadering plaats van de commissie Samenleving. De vergadering begint om 19.30 uur en heeft als enig onderwerp de bespreking van het rapport "Alles heeft zijn prijs". De vergadering heeft als doel de besluitvorming in de gemeenteraad over dit rapport voor te bereiden. Besluitvorming zal naar verwachting plaatsvinden in de openbare raadsvergadering van maandag 12 maart 2007.

Zoals in elke openbare commissievergadering is er aan het begin van de vergadering gelegenheid om in te spreken. Als u hiervan gebruik wilt maken, wilt u dit dan uiterlijk 10.00 uur maandag 22 januari a.s. doorgeven aan de commissiegriffier de heer O. Schuwer. Hij is telefonisch bereikbaar op: 0578 - 699405. Insprekers worden verzocht de tekst van hun inspraak mee te nemen ten behoeve van de verslaglegging.

Agenda


1. Opening

2. Vaststelling agenda

3. Spreekrecht publieke tribune

4. Bespreking raadsvoorstel en bijbehorend rapport "Alles heeft zijn prijs". Hierbij zal tevens aanwezig zijn de heer P.J. van der Schaaf van Van der Schaaf Advies.
5. Rondvraag

6. Sluiting

Opruimen kerststukjes begraafplaatsen

De afgelopen tijd zijn weer veel kerststukjes geplaatst op de graven van de begraafplaatsen in Heerde en Wapenveld. Dat zijn: Engelmanskamp, de begraafplaats aan de Meester Nijhoffstraat, de oude begraafplaats aan de Zuppeldseweg en de begraafplaats in Wapenveld.

Om de begraafplaatsen ook in het nieuwe jaar weer goed op orde te kunnen houden, wordt iedereen verzocht de kerststukjes vóór februari op te ruimen. Op de laatste vrijdag van januari houden de beheerders een opruimactie op de begraafplaatsen. Namens de beheerders alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Verloting kerstbomeninzamelingsactie 2007

De trekking werd donderdag 11 januari verricht door wethouder W. van Ommen.

Op onderstaande loten zijn prijzen gevallen:


1e prijs E 50,00 op kleur en lotnummer: geel 320
2e prijs E 40,00 op kleur en lotnummer: roze 752
3e prijs E 30,00 op kleur en lotnummer: groen 403
4e prijs E 20,00 op kleur en lotnummer: geel 43

De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 24 januari 2007 om 14.00 uur in het gemeentehuis van Heerde. Wethouder Van Ommen overhandigt de prijzen aan de winnaars.

De prijswinnaars (of hun ouders) worden verzocht contact op te nemen met de gemeente Heerde, afd. VRM, team BMT, tel. 0578 - 699423.

Opvang zwerfdieren

Op 9 januari is een melding binnengekomen over twee geelwitte hondjes (één kortharig en één langharig) die rondliepen op de heide aan de Elburgerweg in Heerde.

De dieren zijn in eerste instantie ondergebracht in de gemeentelijke opvangplaats op de gemeentewerf in Heerde. De volgende dag zijn ze zoals gebruikelijk overgedragen aan het dierenasiel te Apeldoorn (tel. 055 - 5068600).

Voor het geval u in de gemeente een zwerfhond of -kat aantreft kunt u tussen 08.00 en 17.00 uur voor de opvang hiervan contact opnemen met de gemeentewerf, tel. 0578 - 699532. Na 17.00 uur en in het weekend kunt u bellen met de heer J. Vorderman, tel. 0578 - 692837.

In de gemeentegids staat onder Opvang van Zwerfdieren nog het oude telefoonnummer van de gemeentewerf vermeld. Dit moet zijn: 0578 - 699532.

Activiteiten

22 tot en met 27 januari


- worstactie door de Chr. Gereformeerde Kerk Heerde

Inzameling oud papier

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde.

Bij de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Kanaaldijk 57 in Wapenveld kunt u dagelijks, behalve op zondag, uw oud papier inleveren bij één van de containers op het plein achter de kerk, tussen 09.00 en 18.00 uur. Wie hulp nodig heeft kan er elke eerste zaterdag van de maand terecht tussen 08.30 en 11.00 uur, behalve op feestdagen.

Op 17 en 18 januari staat bij de Margrietschool aan de A. Lijphartlaan een container voor oud papier.

Tussen 18 en 30 januari kan oud papier worden ingeleverd bij de Ontmoetingskerk aan de Kanaalstraat in Heerde.

VANAF HIER IN KLEINERE LETTERS

Vastgesteld bestemmingsplan (rectificatie)

Het college van Heerde maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 18 december 2006 het bestemmingsplan Industrieterrein Wapenveld (zuidelijk gedeelte), 1e partiële herziening (molenbeschermingszone De Vlijt) gewijzigd heeft vastgesteld.

De herziening bevat een juridisch planologische regeling voor een molenbeschermingszone van 300 meter rondom molen De Vlijt op het perceel Groteweg 54 te Wapenveld.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 17 januari 2007 gedurende zes weken op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van dit plan enkele kleine redactionele wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp zoals dat voor een ieder ter inzage heeft gelegen.

Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen degenen die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, schriftelijk of mondeling bedenkingen tegen het vastgestelde plan inbrengen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland. Schriftelijke bedenkingen dient men te richten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX ARNHEM. Degene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge bedenkingen in te brengen kan tijdens werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening: tel. 026 - 3599820. Dit geldt ook voor een belanghebbende, die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Vrijstelling Wet op de Ruimtelijke Ordening
Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan:


- Het bouwrijp maken van een nieuwe ontsluitingsweg die wordt aangelegd tussen de Leeuwerikweg en de Merelweg in het plangebied Veldzijde, gelegen tussen de Merelweg, Leeuwerikweg en Gruttoweg te Wapenveld

Het bouwrijp maken van een nieuwe ontsluitingsweg maakt onderdeel uit van het 'plan Veldzijde'. Dit plan bevat naast de aanleg van ondergrondse en bovengrondse infrastructuur, de bouw van een aantal nieuwe woningen. Hiervoor moeten nog aparte planologische procedures worden doorlopen.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 17 januari 2007 gedurende zes weken op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie VRM/OW. Een ieder kan gedurende deze termijn een zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Ingekomen bouwaanvragen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 3 januari 2007 tot 10 januari 2007 de volgende bouwaanvragen heeft ontvangen:

een aanvraag om reguliere bouwvergunning voor:

- het gedeeltelijk veranderen van de woning met uitbreiding berging op het perceel Brekenseweg 6 te Heerde
- het plaatsen van een woning met garage op het perceel Zompweg 10 te Heerde

een aanvraag om 1e fase bouwvergunning voor:

- het verplaatsen/veranderen van een bijgebouw op het perceel Heideweg 1 te Heerde

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De bouwplannen kunnen worden ingezien bij de balie VRM/OW, op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Ingekomen aanvraag sloopvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 3 januari 2007 tot 10 januari 2007 de volgende aanvraag om sloopvergunning heeft ontvangen:


- voor het slopen van de woning op het perceel Nachtegaalweg 6 te Wapenveld

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie VRM/OW op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Verleende sloopvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende sloopvergunningen heeft verleend:


- voor het slopen van de woning op het perceel Parallelweg 6 te Wapenveld
- voor het slopen van de woning op het perceel Nachtegaalweg 6 te Wapenveld Verzonden: 5 januari 2007

Openbare welstandsvergadering

Donderdag 25 januari 2007 is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 16.00 uur. De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf woensdag 24 januari 2007 ter inzage. De vergaderingen met de welstandsgedelegeerde en een burgerlid vinden elke donderdagmiddag in de even weken plaats.

Donderdag 18 januari 2007 vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties). De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf dinsdag 16 januari 2007 ter inzage. De vergaderingen met de voltallige commissie vinden elke donderdag in de oneven weken plaats.

De stukken kunt u inzien bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. De agenda's worden ook op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen zijn openbaar. Als u aanwezig wilt zijn horen wij dit graag. Het team Bouw- en Milieutoezicht is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur, tel. 0578 - 699424. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Indienen bezwaarschrift

Wordt u rechtstreeks in uw belang getroffen door een besluit met betrekking tot het verlenen van een vergunning of ontheffing, zoals bijvoorbeeld een kap-, sloop- of bouwvergunning of een ontheffing voor een evenement? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending schriftelijk bezwaar maken bij het college van Heerde. U dient wel aan te geven waarom u bezwaar maakt.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen bij afzonderlijk schrijven worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren bedraagt dit recht in de meeste gevallen E 141,--.

Indienen van klachten
Wordt uw brief niet tijdig beantwoord, bent u onheus behandeld of hebt u klachten over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente? Dan kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.


---- --