Persberichten Eemland zuid, 09.35 uur

Utrecht, 22-01-2007

Politie lost met achttien aanhoudingen dertig zaken op

AMERSFOORT Met de aanhouding van elf hoofdverdachten en zeven medeverdachten is een groot aantal criminele feiten, gepleegd eind 2005 en in de eerste helft van 2006 in Amersfoort, opgelost.

Het opsporingsonderzoek richtte zich op een groep jongeren uit Amersfoort die zich, in wisselende samenstelling, bezig hielden met het plegen van diefstallen uit woningen en uit autos, heling van goederen en handel in verdovende middelen. De aanhoudingen vonden plaats in de periode van 10 april tot en met 25 juni 2006. Van de 18 verdachten zijn er 17 in leeftijd van 15 tot en met 24 jaar, een verdachte is 46 jaar. De elf hoofdverdachten staan terecht voor in totaal 30 criminele activiteiten.

De verdachten zijn in afwachting van de terechtzittingen, die in april plaats zullen vinden.

Brand verwoest schuur

AMERSFOORT Een uitslaande brand heeft zondag een schuur aan de Wagnerstraat verwoest. De aangrenzende woning raakte beschadigd.

Omstreeks 13.20 uur ontdekte de dochter van het gezin dat er rook uit de schuur kwam en informeerde de brandweer en de politie. Toen de agenten arriveerden, hadden de dochter en twee broers de woning inmiddels verlaten.

Op dat moment betrof het een uitslaande brand. Daarbij waren hevige knallen te horen, mogelijk afkomstig van gasflessen die ontploften. Daarop heeft de politie de aangrenzende woningen ontruimd. Het vuur sloeg intussen over naar de woning. Na ongeveer een half uur blussen gaf de brandweer het sein brand meester. De oorzaak van de brand is vermoedelijk het gebruik van een barbecue.

Snelheidscontrole

HOOGLAND Op de Bunschoterstraat heeft het Verkeershandhavinsgteam van de politie zondag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 14.15 en 16.15 uur passeerden 738 voertuigen de radar. Daarvan reden er 68 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten, bedroeg 149 kilometer per uur.