Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 21 januari

* OVERVAL; GETUIGEN GEZOCHT
SCHIEDAM- Een winkel in video's en erotische artikelen aan de Rotterdamsedijk is zaterdagavond omstreeks negen uur overvallen door een onbekend gebleven man. De man kwam de zaak binnen, keek wat rond, waarna hij toen de zaak leeg was, een werknemer van de zaak met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigde. De man ging er vervolgens met de inhoud van de kassa vandoor. Er is een signalement bekend van de overvaller:
o ongeveer 20 jaar oud en blank,
o slank postuur,
o kort haar,
o ongeveer 1,85 m lang,
o een blauw petje
o een spijkerbroek met het opschrift RAW
o lichte sportschoenen en een leren jas met een beige voorkant. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de overval of anderszins informatie hebben over de overval of overvaller. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.


* VERDACHTE DUBBELE STRAATROOF AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-BLOEMHOF- Politiemensen hielden zaterdagavond bij metrostation Prinsenlaan een 20-jarige Rotterdammer aan voor het beroven van twee vrouwen even daarvoor. Een 26-jarige Rotterdamse liep omstreeks half tien op de Varnasingel toen zij door de verdachte van haar tas werd beroofd. Zij alarmeerde direct de politie die een onderzoek in de omgeving instelde. Op de hoek van de Henri Evertstraat werden politiemensen aangesproken door een 25-jarige Rotterdamse vrouw, die aangaf net te zijn beroofd op de Prinsenlaan. De berover had haar met een mes bedreigd en met geweld haar tas van haar afgenomen. Op basis van signalement kon de verdachte worden aangehouden. Bij het fouilleren kwam naast een mes, diverse goederen die van de berovingen afkomstig waren, te voorschijn. Hij is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten.

Uitgave zaterdag 20 januari

* RIJDER ZONDER RIJBEWIJS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft vrijdagmiddag rond twaalf uur op de Beukelsdijk een man aangehouden die voor de tweede maal in anderhalf uur achter het stuur door politiepersoneel werd gezien zonder rijbewijs. Tevens bleek dat de auto ook niet was verzekerd. De 42-jarige Rotterdammer heeft diverse bekeuringen gekregen en ook namen agenten zijn auto in beslag.


* HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD
OUDE-TONGE - De politie heeft een hennepkwekerij opgerold in een loods.
Op basis van informatie stelden agenten vrijdagavond rond kwart voor twaalf een onderzoek in in een loods aan de Heerendijk. Daarbij troffen ze een hennepkwekerij aan met ongeveer 3600 planten inclusief materiaal ter bevordering van de groei. In de loods was ook een man aanwezig die direct werd aangehouden. Politiemensen brachten de 39-jarige man uit Rotterdam over naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. De goederen werden in beslag genomen en vernietigd.


* SNELHEIDSDUIVEL RAAKT RIJBEWIJS KWIJT
STELLENDAM - De politie heeft een 41-jarige man uit Oude-Tonge gecontroleerd toen hij te hard reed op de Plaatweg. Vrijdagmiddag rond kwart voor drie reed hij daar 171 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan. Agenten vorderden zijn rijbewijs.