Friesland Coberco Dairy Foods

22 januari 2007

Weerstandstrend dringt door in sappenschap

Eerste vruchtensap met prebiotica

CoolBest introduceert het eerste vruchtensap dat prebiotica bevat en daarmee de weerstand ondersteunt. Prebiotica stimuleren de groei van goede bacteriën in de darmen op een natuurlijke manier. Dit draagt bij aan een verbeterde weerstand. Met de introductie van CoolBest Vitaday dringt de trend van verbeterde weerstandsvoeding nu ook in het gekoelde sappenschap door.

CoolBest Vitaday brengt het eerste vruchtensap dat, dankzij de combinatie vitamines A, C en E en prebiotica (genaamd Vivinal GOS), de weerstand op een makkelijke manier ondersteunt. Weerstand is de verzamelnaam voor alle acties en inspanningen van het lichaam om te voorkomen dat een ziekteverwekker binnendringt en ons ziek maakt. Prebiotica (Vivinal GOS) stimuleert op een natuurlijke manier de groei van goede bacteriën in onze darmen. En die goede bacteriën zorgen er vervolgens voor dat ziekmakende bacteriën in de darmen minder kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dagelijks gebruik van prebiotica (Vivinal GOS) de darmflora positief beïnvloedt en daarmee de weerstand tegen schadelijke bacteriën ondersteunt. Naast goede voeding is er meer nodig om aan sterke weerstand te werken. Zo spelen voldoende slaap en beweging en op zijn tijd ontspannen ook een rol bij weerstand.

Sinds 1995 is CoolBest marktleider in het segment gekoelde vruchtensappen. Met de introductie van het eerste vruchtensap met prebiotica, speelt het merk van Friesland Foods in op de toenemende belangstelling voor functionele voeding. Deze trend voor weerstandsproducten is al langer zichtbaar in zuivelproducten.

CoolBest Vitaday is in de nieuwe smaken Mango-Passion en Apple-Pear verkrijgbaar in de supermarkt en bij het tankstation.

CoolBest Vitday draagt het Ik Kies Bewust-logo. Het Ik Kies Bewust-logo helpt consumenten een bewuste keuze te maken voor producten met een gezondere samenstelling. Producten met dit logo voldoen aan internationale aanbevelingen. Ze dragen bij aan een lagere consumptie van suiker, zout en verzadigd vet en van meer noodzakelijke voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen.


---
__________________________