Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 22-01-2007

Snelheidscontroles

VREELAND Zondag heeft de politie van 14.15 tot 16.15 uur op de Provinciale weg N201 een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 1706 voertuigen de radar en werden 204 overtreders geregistreerd. Zij zullen een bekeuring thuis krijgen. De bestuurder met de meeste haast reed 126 km/uur waar maximaal 80 is toegestaan.

MAARSSEN De politie controleerde zondag met een lasergun de snelheid van voertuigen op de Zuilense Ring. Tussen 16.15 en 17.45 uur kregen zeven bestuurders een stopteken na een forse snelheidsovertreding. Op de Zuilense Ring is 100 km/uur de limiet, maar de zeven bestuurders reden allen 135 km/uur of meer. De hoogste gemeten snelheid was 146 km/uur.

Diefstal auto-onderdelen

WOERDEN - In de nacht van zaterdag op zondag 21 januari heeft bij een autobedrijf aan de Rosmolenstraat een diefstal plaatsgevonden. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Zondag werd de diefstal omstreeks 15.45 uur ontdekt. Van tientallen autos die op een afgesloten terrein stonden, werden onderdelen gestolen. De politie doet onderzoek. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met het politiedistrict Rijn & Venen, via tel: 0900-8844. Anoniem kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Openlijk geweld

BREUKELEN In de Brugstraat heeft in de nacht van zaterdag op zondag 21 januari een vechtpartij plaatsgevonden waarbij een 18-jarige man (woonplaats onbekend) gewond raakte.

De man kreeg tijdens het uitgaan omstreeks 02.00 uur een conflict met een groep andere mannen en werd door ongeveer zeven (jonge)mannen in elkaar geslagen. De 18-jarige man kreeg hulp van een horeca-exploitant en kon zo naar huis komen. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen met onder andere hoofd- en rugletsel. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen te bellen met het politiedistrict Rijn & Venen, via tel: 0900-8844. Anoniem belt u met 0800-7000.

Drie mannen aangehouden

MIJDRECHT Drie mannen uit Eindhoven zijn aangehouden voor het voor handen hebben van inbrekerswerktuig.

Maandagmorgen 22 januari zagen surveillerende agenten omstreeks 01.35 uur op de Industrieweg een auto rijden met drie inzittenden. De auto leek doelloos rond te rijden en agenten besloten het voertuig aan de kant van de weg te zetten. De drie inzittenden, mannen van 20, 21 en 22 jaar en afkomstig uit Eindhoven, hadden geen goede verklaring voor hun nachtelijk uitstapje en bleken inbrekerswerktuig in de auto te hebben. Hiervoor zijn ze aangehouden. De auto bleek onverzekerd te zijn en was niet gekeurd. Hiervoor kreeg de bestuurder een bekeuring. Aan de man werd uitgelegd dat hij niet mocht rijden met een onverzekerde auto, maar hij deed het toch. Proces-verbaal is opgemaakt en de mannen zijn uiteindelijk met een taxi vertrokken.

Fietsverlichtingscontrole

BREUKELEN Op de Kanaaldijk west en de Brugoprit heeft de politie maandagmorgen 22 januari een fietsverlichtingscontrole gehouden. Van 07.30 tot 08.30 uur kregen zestien fietsers een bekeuring omdat ze geen deugdelijke verlichting hadden.

Fietser gewond

MAARSSEN Een 33-jarige man uit Amersfoort is levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeluk met de fiets. De man fietste omstreeks 13.05 uur over de Middenweg richting Tienhoven. Zijn ketting liep vast en toen hij probeerde om het mankement te verhelpen, sloeg hij over de kop en kreeg het stuur in zijn bovenbeen. Dit had een slagaderlijke bloeding tot gevolg. De man is per ambulance naar het UMC vervoerd.

Woninginbraak
MONTFOORT Bij een woninginbraak aan de Riek Kuiperstraat is de vermoedelijke inbreker overlopen. Zondag 21 januari zag een getuige omstreeks 04.25 uur een onbekende man voor het raam van een woning staan, waar later bleek te zijn ingebroken. Een paar kleine bezittingen waren buit gemaakt. De verdachte heeft het volgende signalement: Blanke man van ongeveer 20 jaar oud, mager postuur, tussen de 1.80 1.90 meter lang, smal gezicht en droeg witte gympen en een donkere jas met capuchon over een baseballpetje. Getuigen wordt verzocht te bellen met 0900-8844.