Gemeente Teylingen

nieuwe straatnamen

Inwoners Teylingen denken mee over nieuwe straatnamen

22 januari 2007

PERSBERICHT 18 januari 2007 - Inwoners van Teylingen kunnen meedenken over de naamgeving van de nieuwe straten in de gemeente. Bij elk nieuwbouwproject stelt de gemeente een `flexibele' straatnamencommissie samen. Bij de keuze van de nieuwe straatnamen zijn ook suggesties van inwoners van Teylingen van harte welkom

Als eerste kunnen nu voorstellen worden ingediend voor nieuwe straten in Voorhout en Sassenheim.

Flexibele straatnamencommissie

De gemeente wil bij het kiezen voor nieuwe straatnamen graag díe mensen raadplegen die specifiek bij het bouwproject betrokken zijn en hiermee de binding van de mensen met het project waarborgen. Met het samenstellen van een `flexibele' straatnamencommissie per project is dit mogelijk. Vaste leden van de commissie zijn namens de gemeente wethouder mevrouw H.A. Wilbrink en mevrouw I. van den Haak. Overige leden kunnen afgevaardigden zijn van onder meer kopersvereniging, woningbouwcoöperatie, buurtvereniging en/of specifieke groepen zoals de Historische Genootschappen.

Suggesties van alle inwoners welkom

Naast de deelnemers in de flexibele straatnamencommissie kunnen ook de overige inwoners ideeën aandragen voor nieuwe straatnamen. De commissie betrekt deze suggesties dan bij het maken van de uiteindelijke keuze.

Nieuwe straten in Sassenheim en Voorhout

De eerste bouwprojecten waarbij inwoners kunnen meedenken over de straatnaamgeving zijn:

* in Voorhout: vier straten op de Agneslocatie samen met het bouwproject Boerhaavestraat/Linnaeuslaan;

* in Sassenheim: twee nieuwe straten in de Oranjebuurt.

Naamvoorstellen tijdig indienen

Inwoners kunnen tot uiterlijk 6 februari a.s. hun suggesties voor de nieuwe straatnamen inleveren bij het Gemeentekantoor in Sassenheim of sturen naar: gemeente Teylingen, afdeling Gemeentewinkel, ter attentie van mevrouw I. van den Haak, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout of per e-mail: i.vandenhaak@teylingen.nl.

De wijze van straatnaamgeving in Teylingen, waarbij in principe alle inwoners betrokken worden en per project wisselende commissieleden meedoen, is nieuw. In de drie voormalige gemeenten werden op verschillende manieren de nieuwe straatnamen gekozen. Meestal bepaalde de gemeente de straatnamen, al dan niet in samenspraak met vaste commissies en/of deskundigen.