Politie Amsterdam-Amstelland

Alcomobilisten lopen tegen de lamp / Amsterdam

(22/01/2007)

Zondag 21 januari 2007 liepen meerdere automibilisten tegen de lamp toen zij een voertuig bestuurden terwijl zij alcohol hadden gedronken. Bij een alcoholcontrole op de Spuistraat werden vijf alcomobilisten aangehouden. Eén van hen was een beginnend bestuurder, hij had de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol net overschreden. De overige bestuurders overschraden de limiet met één of twee keer.

Op de Leidsegracht werd een beginnend bestuurder aangetroffen die al bier drinkend zijn scooter bestuurde. De man bleek drie keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Daarom werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Op de A10 werd een 52-jarige automobilist opgemerkt door agenten van de Dienst Controle Infrastructuur. De man was reeds vijf keer eerder betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en had nu de wettelijke termijn ook met drie maal overschreden.

Verder werden op het Muntplein, het Thorbeckeplein, de Lijnbaansgracht, de Polderweg en de Zuiderzeeweg, door surveillerende agenten nog beschonken automobilisten aangetroffen. Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt, ook kregen zij allen een rijverbod opgelegd.