Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - passantenonderzoek + slachtofferzorg            |
Naar aanleiding van het ongeval in Almen, nu precies een week geleden hebben medewerkers van de spoorwegpolitie en de recherche Zutphen op het station in Zutphen flyers uitgedeeld.

Met deze flyeractie wil de politie inzittenden bereiken die verleden week in de trein zaten die op de overweg aan de Kapelweg in botsing kwam met een vrachtwagen. De vrachtwagen werd over de overweg geholpen, terwijl de spoorwegbomen gesloten waren in verband met een stroring. Bij het ongeval kwam de bijrijder om het leven en raakte de chauffeur zwaar gewond.

De partijen die het onderzoek verrichten willen een zo duidelijk mogelijk beeld hebben van het gebeurde. Hiervoor is het van belang dat zoveel mogelijk betrokkenen, ook de passagiers van de trein, gehoord worden. Zij kunnen mogelijk informatie verschaffen over het claxonneren door de machinist en de mogelijke snelheid waarmee gereden werd.Ook zij er inmiddels automobilisten gehoord die voor de overweg stonden te wachten.In de flyer wordt tevens de mogelijkheid voor slachtofferhulp aangehaald.

Tijdens het passantenonderzoek kregen de passagiers van drie treinen een flyer met een oproep om contact met het team op te nemen. De mensen konden niet uitgebreid bevraagd worden, omdat men veelal in Zutphen een andere treinaansluiting moet halen. Vier mensen hebben aangegeven in de bewuste trein te hebben gezeten of mensen te kennen die het ongeluk hebben meegemaakt. Zij worden door de politie benaderd.

Op het station en in de treinen zijn flyers aangebracht.

|     |Zutphen - Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren   |
Alcohol en verkeer gaan niet samen, reden waarom de politie regelmatig controleert op het gebruik van alcohol tijdens het rijden. Een 39-jarige automobilist uit Zutphen bleek op maandag (22/01) tijdens een controle op de Zaadmarkt zodanig onder invloed van alcohol te zijn, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Justitie beslist over de teruggave van het document.

Surveillerende agenten besloten de man omstreeks 01.00 uur te controleren. De blaastest wees het gebruik van alcohol uit, waarop de man werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij 1.7 promille blies. Omdat de man al vaker met alcohol op achter het stuur heeft gezeten, werd zijn rijbewijs ingevorderd. De Officier van Justitie zal over de teruggave van het document een beslissing nemen.

|     |Lochem - Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed          |
Een 48-jarige automobilist uit Zutphen heeft op zondag (21/01) zijn rijbewijs moeten inleveren, nadat hij tijdens een controle op de Zutphenseweg onder invloed van alcohol bleek. De Officier van Justitie zal over de teruggave van het document een beslissing nemen.

De man werd rond half tien 's avonds door surveillerende agenten op het gebruik van alcohol gecontroleerd. De blaastest wees uit dat hij inderdaad alcohol had gedronken. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar ademanalyse 1.3 promille uitwees. Het rijbewijs van de man werd vervolgens ingenomen, omdat hij al eerder met alcohol op achter het stuur heeft gezeten. Justitie beslist over de teruggave van het document.

Einde berichten
---


---


---

---- --