AutoRai

Teams Opel Antara veelbelovend van start in Arctic Challenge

(1/22/2007)
In totaal 19 equipes vertrokken op zondag 21 januari vanuit Lichtenvoorde voor hun lange tocht naar de Noordkaap en weer terug. Onder de deelnemers aan de Arctic Challenge de teams Opel Antara I en II, die een veelbelovende start maakten.
De eerste klassementsproef, pal voor de start in Lichtenvoorde, leverde de teams Opel Antara I (met Michiel Huisman en Paul Wiertz) en Opel Antara II (met Marijn van Dijke en Stijn Markusse) respectievelijk een tiende en een vijfde startpositie op. Direct na de start bleek al het eigenzinnige karakter van beide jongste deelnemersteams aan deze 7.000 kilometer lange missie; waar vrijwel alle andere teams linksaf sloegen, gingen de Antara-teams rechtsaf, wat hen direct al een mooie uitgangspositie gaf. Na de eerste 24 uur behoorden beide teams tot de vijf teams die als eersten aankwamen in de Estlandse havenplaats Tallinn.

De Arctic Challenge, een navigatierally in teamverband, zal op zaterdag 27 januari finishen in Hilversum. In totaal leggen de deelnemers vier etappes af met tussendoor verschillende klassementsproeven. Het doel is om de etappes via vooropgestelde coördinaten zo snel mogelijk af te leggen zonder hierbij de lokaal geldende verkeersregels te overtreden. Doordat de coördinaten pas 40 seconden voor elke start bekend gemaakt worden, zijn de navigatie en een gedegen voorbereiding van cruciaal belang. De rit wordt bovendien bemoeilijkt door de winterse omstandigheden waar men in Scandinavië mee te kampen krijgt.

Tijdens de rit kunnen beide teams live gevolgd worden op www.opel.nl. Ze zullen namelijk dagelijks verslag doen van hun ervaringen via tekstberichten, fotoâs en videobeelden.

De nieuwe Opel Antara maakt in de tweede helft van februari zijn opwachting in de Nederlandse Opel-showrooms.