Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 22 januari 2007

Zaanstreek-Waterland, 22-01-2007

Met: Getuigen aanrijding gezocht, huiselijk geweld en gestolen bromfiets

Getuigen aanrijding gezocht

Krommenie, zondag 21 januari 2007, 19:06 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die plaatsvond op de kruising van de Zuiderhoofdstraat met de Padlaan en Badhuislaan. Een 18-jarige vrouw uit Zaandijk reed met een personenauto vanuit de richting Noorderhoofdstraat over de Zuiderhoofdstraat de kruising met de Padlaan over. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een van rechts komende personenwagen die werd bestuurd door een 39-jarige inwoner van Den Burg. De Zaandijkse werd met mogelijk rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere bestuurder en in totaal vier passagiers raakten niet gewond. De beide voertuigen werden door bergingsbedrijven afgevoerd. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Krommenie via 0900-8844.

Gordels

Zaandam, zondag 21 januari 2007, 15:50 uur.

Politiesurveillanten hebben zondagmiddag tijdens verkeerscontroles op diverse locaties in Zaandam veertien bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten of passagiers die de veiligheidsgordels niet droegen. Een bestuurder uit Oost-Europa moest de bekeuring eerst betalen voordat hij verder mocht rijden. Eén automobilist was niet verzekerd en van één voertuig werkten de remlichten niet.

Verwarde jongeman

Purmerend, zondag 21 januari 2007.

Een 19-jarige jongeman is door de politie meegenomen naar het bureau omdat hij een gevaar vormde voor zichzelf en zijn omgeving. Agenten kwamen de familie van de man te hulp omdat hij zeer in de war was en af en toe vlagen van agressiviteit vertoonde. Een medische crisisdienst werd gewaarschuwd en de man werd, nadat hiertoe een machtiging was afgegeven, per ambulance naar een psychiatrisch ziekenhuis gebracht waar hij werd opgenomen.

Huiselijk geweld

Purmerend, maandag 22 januari 2007, 00:16 uur.

De politie heeft een 31-jarige man uit Purmerend aangehouden als verdachte van het plegen van huiselijk geweld. De man zou zijn vrouw met een mes hebben bedreigd en haar hebben geslagen. De vriendin van de man werd ook aangehouden omdat zij, terwijl ondanks dat zij getuige was, niet haar naam aan de agenten op wilde geven. Zij werd later na verhoor in vrijheid gesteld. De man werd ingesloten.

Brandstichting

Zaandam, maandag 22 januari 2007, 01:24 uur.

De politie onderzoekt een vermoedelijke brandstichting op het Boere Jonkerplein. Een oude koelkast stond te branden naast schuurtjes. De brand sloeg over naar de schuurtjes en door de hevige rookontwikkeling moesten diverse wooneenheden worden ontruimd. De brandweer heeft de brand geblust en de rookconcentraties in de woningen gemeten. Na het luchten konden de bewoners weer naar binnen. Omdat de politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting wordt door de afdeling Forensische Opsporing een onderzoek ingesteld.

Gestolen bromfiets

Purmerend, zondag 21 januari 2007, 20:13 uur.

Een 26-jarige man uit Purmer heeft twee jongens uit Purmerend van 16 en 17 jaar oud aangehouden. De man kreeg een telefoontje van een kennis dat een onlangs gestolen bromfiets rondreed in het centrum van Purmerend. Hij stapte in de auto en trof de bromfiets aan bij een fastfoodrestaurant. Daar stapte een jongen op en die reed met nog twee andere bromfietsers weg achtervolgd door de man uit Purmer. Na een achtervolging waaraan inmiddels ook de gewaarschuwde politie meedeed kon hij twee verdachten klemrijden, aanhouden en overdragen aan de agenten. De jongens werden ingesloten en de bromfietsen in beslag genomen. De derde verdachte wist te ontkomen. Zijn identiteit is inmiddels bekend en hij zal nader worden gehoord.