Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Nunspeet - Automobilist over kop en gewond                |
Een 31-jarige automobilist uit Ommen is op zondag (21/01) op de Elspeterweg met zijn auto over de kop geslagen. Hij is met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht. De auto raakte total loss en moest worden afgesleept.

De melding van het incident kwam omstreeks 21.50 uur bij de politie binnen. Toen agenten ter plaatse gingen, bleken medewerkers van de ambulance zich al over het slachtoffer te hebben ontfermd. Hij is vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar een hoofdwond is gehecht. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de man op de Elspeterweg reed en daarbij uit de richting van Vierhouten kwam. Na de kruising met de Halfweg ging zijn mobiele telefoon over en wilde hij deze oppakken. Hij reed daarbij de berm in, raakte een boomstronk, sloeg over de kop en kwam op de zijkant tot stilstand. Hij kon op eigen kracht uit de auto klimmen. De auto raakte total loss en moest worden afgesleept. Medewerkers van de brandweer kwamen ter plaatse om het wegdek weer schoon te maken.

|     |Putten - Geld weg bij woninginbraak                       |
Een 52-jarige inwoner uit Putten heeft op zondag (21/01) aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Veenhuizerveldweg. De inbraak heeft zondag overdag plaatsgevonden. Hierbij is onder meer een fors geldbedrag weggenomen. De politie is in deze zaak een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen om contact op te nemen.

De inbraak heeft tussen 14.30 uur en 18.00 uur plaatsgevonden. Men kon de woning binnenkomen door een deur te forceren. Eenmaal binnen heeft men meerdere ruimtes doorzocht. Uiteindelijk heeft men uit onder meer uit een kluis een fors geldbedrag weten weg te nemen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen van de inbraak of mensen die andere informatie hierover hebben om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Harderwijk - Inbraak in bedrijf                           |
Een 37-jarige inwoner uit Ermelo heeft op zondag (21/01) aangifte gedaan van inbraak in een bedrijfspand aan de Nobelstraat. De inbraak heeft tussen vrijdag en zondag plaatsgevonden. Hierbij zijn onder meer een beeldscherm en twee computerkasten verdwenen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen om contact op te nemen.

De inbraak heeft tussen vrijdagavond 19.30 uur en zondagochtend 10.30 uur plaatsgevonden. Men kon het pand binnenkomen door een toegangsdeur te forceren. Eenmaal binnen heeft men de boel flink overhoop getrokken. Uiteindelijk heeft men onder meer een beeldscherm en twee computerkasten weten weg te nemen. De politie is in deze zaak een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen van de inbraak of mensen die hierover andere informatie hebben om contact op te nemen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

|     |Harderwijk - Wél drank, géén rijbewijs                    |
Een 41-jarige automobilist uit Harderwijk bleek op zondag (21/01) tijdens een controle op de Havendam met alcohol op achter het stuur te zitten. De man bleek ook geen geldig rijbewijs te hebben. Hij is voor beide feiten bekeurd.

Surveillerende agenten controleerden de man omstreeks 20.35 uur op het gebruik van alcohol. De blaastest wees inderdaad het gebruik van alcohol uit. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij 0.7 promille blies. Ook werd duidelijk dat de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs bleek te zijn. Hij heeft voor beide feiten een bekeuring gekregen.

|     |Ermelo - SRV-wagen twee keer doelwit dieven               |
Een SRV-wagen die geparkeerd stond naast een woning aan de Oude Telgterweg heeft in de nacht van zaterdag op zondag (21/01) twee keer ongewenst bezoek van het dievengilde gehad. Hierbij zijn onder meer sigaretten verdwenen. De politie is in beide zaken een onderzoek gestart en vraagt of eventuele getuigen zich willen melden.

De eerste inbraak heeft omstreeks 03.30 uur plaatsgevonden. De tweede inbraak werd 's ochtends om 07.30 uur ontdekt. Door een deur dan wel een ruit te forceren kon men de wagen binnenkomen. Hierna heeft men onder meer de gehele sigarettenvoorraad weten weg te nemen. De politie is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen of mensen die iets bijzonders is opgevallen of andere informatie over de inbraken hebben om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Puten - Vrouw overvallen                                  |
Een 19 jarige vrouw uit Putten is vrijdagavond (19/1) rond 02.00 uur op de Telgterweg te Putten overvallen. Ze reed op haar fiets nabij de fietsenwinkel van Geurts in de richting van Ermelo toen er van tegengestelde richting een bromfiets naderde. Nadat de bestuurder van de bromfiets haar gepasseerd was, draaide deze en kwam haar vanaf de andere zijde achterop rijden. De bestuurder en zijn passagier dwongen de vrouw van haar fiets te stappen waarna ze met geweld van haar portemonnee werd beroofd.

De bestuurder en passagier, twee mannen reden, op een zilverkleurige/grijze vrij neiuwe scooter. De mannen verdwenen nadat ze de vrouw beroofd hadden in de richting van het centrum van Putten. Getuigen die iets van het voorval hebben gezien of daarover informatie hebben, of twee mannen, gekleed in donkere jassen, op een zilverkleurige/grijze scooter hebben gezien, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Einde berichten
---


---


---

---- --