Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Diefstal van kampeerbus                       |
Een 57-jarige inwoonster uit Apeldoorn heeft op zondag (21/01) aangifte gedaan van diefstal van een kampeerbus. De diefstal heeft zondag overdag plaatsgevonden. De kampeerbus stond geparkeerd aan de Kayersdijk. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om contact op te nemen.

De diefstal heeft tussen 10.30 uur en 14.00 uur plaatsgevonden. De kampeerbus stond geparkeerd op de carpoolplaats aan de Kayersdijk. Het is niet bekend hoe men deze heeft kunnen wegnemen. Het gaat om een blauwe Volkswagen type California met het kenteken 13-GR-XS. De politie is in deze zaak met een onderzoek bezig en verzoekt eventuele getuigen van de diefstal of mensen die andere informatie hierover hebben om contact op te nemen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Bussen doelwit van vernielers                 |
Van zeven bussen die geparkeerd stonden op een bedrijfsterrein aan de Wapenrustlaan zijn zondagochtend vroeg (21/01) een aantal ruiten vernield. Men heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt eventuele getuigen om contact op te nemen.

De vernielingen hebben tussen 03.30 uur en 12.30 uur plaatsgevonden. De bussen stonden geparkeerd op een bedrijfsterrein en langs de spoorlijn. Van zeven bussen werden voornamelijk de achterruiten ingegooid. De politie sluit niet uit dat men hiervoor stenen heeft gebruikt die afkomstig zijn van de spoorbaan.

De politie heeft in deze zaak een nader onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen van het incident of mensen die andere informatie hierover hebben, worden verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Man van fiets geduwd; politie zoekt getuigen  |
De politie is een onderzoek gestart naar een incident dat op zondag (21/01) ter hoogte van het bruggetje bij de Aalschoverweg/Kanaal Zuid heeft plaatsgevonden, waarbij drie onbekende jongens betrokken waren en een 56-jarige Apeldoorner ten val kwam. De man heeft inmiddels aangifte van mishandeling gedaan en heeft zich daarnaast onder doktersbehandeling moeten stellen. De politie zoekt contact met eventuele getuigen van het incident.

De man fietste rond 06.30 uur richting de Maten toen hij vlak voor het bruggetje werd ingehaald door drie tot nu onbekend gebleven jongens. Hij kreeg, zonder aanleiding, een duw waardoor hij ten val kwam. Het slachtoffer liep hierbij letsel aan zijn schouder op, heeft zich onder doktersbehandeling gesteld en heeft daarna de politie ingelicht. De jongens zijn na het incident niet gestopt, maar in de richting van de Maten doorgefietst.

Politieonderzoek heeft uitgewezen dat de jongens op drie verschillende fietsen reden en alledrie donkere kleding en witte gympen droegen. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat vlak na het incident een tot nu onbekende bromfietser vanuit de Maten over het bruggetje reed en daarbij het slachtoffer moet zijn gepasseerd. Mogelijk kan deze bromfietser de politie meer informatie over het incident verschaffen.

De politie zoekt daarom contact met deze bromfietser, de drie onbekende jongens, eventuele andere getuigen die ten tijde van het incident iets bijzonders hebben gezien of mensen die andere informatie hierover hebben, zodat de zaak correct kan worden afgehandeld. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Einde berichten


---


---


---

---- --