Politie Haaglanden

Extra persbericht 22 januari

Haaglanden, 22-01-2007

Politiemonitor Bevolking 2007 gaat van start

Vandaag, maandag 22 januari, start in de regio Haaglanden weer het Politiemonitor onderzoek. Bijna negenduizend inwoners van Haaglanden krijgen telefonisch een aantal vragen over problemen in de buurt, onveiligheid, criminaliteit, preventiemaatregelen en het functioneren van de politie. In juni zullen de uitkomsten van het onderzoek bekend worden. Politie Haaglanden gebruikt de informatie uit de Politiemonitor om haar dienstverlening beter af te stemmen op de wensen van de bevolking.

Burger wordt gevraagd naar concrete problemen
Net als in voorgaande Politiemonitoren wordt in de Politiemonitor 2007 burgers gevraagd concreet aan te geven waar in de wijk zich problemen voor doen. Doet de geënquêteerde bijvoorbeeld melding van overlast door jongeren, dan wordt hem of haar gevraagd daarbij aan te geven in welke buurt dit speelt. Op die manier kan Politie Haaglanden gericht aan de slag om samen met partners de problemen aan te pakken.

Enquêteren
Het onderzoek voor Politiemonitor 2007 vindt plaats van 23 januari tot en met uiterlijk 5 maart. De burgers die telefonisch worden benaderd, hebben vooraf een brief gekregen van de waarnemend korpschef van Politie Haaglanden, Drs F. Paauw. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Intomart GfK, in opdracht van Politie Haaglanden en de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.