Gemeente Hulst


Persbericht - 11.01.2007

Gebiedsontwikkeling Perkpolder: Klankbordgroep & Infomarkt

Overheden en marktpartijen werken reeds enige tijd enthousiast samen aan een grondige herinrichting van het gebied ten noorden van Kloosterzande. Het voornemen is om de economie en de leefbaarheid in het gebied te versterken door onder meer het ontwikkelen van woningen, recreatie en natuur.

Aanleiding voor de planontwikkeling is het wegvallen van de veerverbinding Kruiningen Perkpolder. Dat heeft een negatief economisch effect veroorzaakt. Om de leefbaarheid in het gebied rond Kloosterzande voor de toekomst te waarborgen, willen de gemeente Hulst en de Provincie Zeeland de plaatselijke dynamiek stimuleren. Ontwikkeling van nieuwe functies in het gebied ten noorden van Kloosterzande moet deze impuls geven. Dit sluit aan bij het plan van Rijkswaterstaat om een natuurcompensatieproject uit te voeren. In 2004 hebben deze 3 overheden een intentieovereenkomst getekend ten behoeve van het realiseren van een integrale gebiedsontwikkeling.

Met het oog op de gezamenlijke belangen is een stuurgroep opgericht. Ook het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen, de Dienst Landelijk Gebied en de Dienst der Domeinen hebben zitting in die stuurgroep. Betrokken overheden bereiden op dit moment een bestuursovereenkomst voor, waarin met name wordt ingegaan op de verdere planuitwerking, de (toekomstige) samenwerkingsvorm, de realisatie, het beheer, de exploitatie en de risico- en verantwoordelijkheidsverdeling. Zodra hierover overeenstemming is, kunnen ook de betrokken marktpartijen, AM en Rabo Vastgoed, zitting nemen in die stuurgroep.

Installatie Klankbordgroep
Per brief van 9 januari 2007 zijn 15 belangenorganisaties uitgenodigd deel te nemen in de Klankbordgroep Gebiedsontwikkeling Perkpolder. Deze groep wordt in het leven geroepen om de projectleiding regelmatig te adviseren over de koers en inrichting van het plangebied. De eerste zitting van de klankbordgroep is gepland op maandag 22 januari 2007. De bijeenkomsten van de klankbordgroep hebben geen openbaar karakter.

Informatiemarkt
Op donderdag 8 maart 2007 vindt in Hotel De Linde te Kloosterzande een informatiemarkt over de Gebiedsontwikkeling Perkpolder plaats. Belangstellenden kunnen vanaf 15.00 uur tot 21.00 uur op een moment naar keuze binnen lopen in de grote zaal van De Linde. Tijdens de informatiemarkt kan kennis worden genomen van enerzijds het concept van de Milieu-effectenrapportage (MER) en anderzijds van het concept van het Bestemmingsplan. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de bevindingen welke voortvloeide uit de vorige informatiebijeenkomst. Tenslotte wordt ook de planning van het project voor de voorliggende periode belicht. Tijdens de markt kan mondelinge toelichting worden gekregen en kunnen reacties worden ingediend. Deze reacties kunnen nog worden verwerkt, voordat de MER en het bestemmingsplan de officiële inspraak in gaan.

De inwoners en omwonenden van het projectgebied worden in de 2e helft van januari 2007 schriftelijk geïnformeerd over de stand van zaken en de informatiemarkt.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl