Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 15 januari 2007

Hoe word ik politicus - in 5 gratis lessen

Cursus "Politiek Betrokken" in De Baarsjes

Politici doen het in uw ogen nooit goed. Dagelijks ziet u politieke besluiten in de krant en op televisie voorbij komen waarvan u denkt: "Dat had ik toch een stuk slimmer aangepakt." En natuurlijk weet u het best wat er in uw eigen buurt moet gebeuren. Tijd om politicus te worden! Speciaal voor u organiseert de deelraad van De Baarsjes de cursus 'Politiek Betrokken'. Gratis!

In vijf avonden leert u hoe de lokale politiek werkt. Als cursist spreekt u met raadsleden, de griffier en een actievoerder. Zo leert u onderwerpen op de politieke agenda te zetten. Aan het einde van de cursus kunt u een eigen burgerinitiatief indienen dat in de raadsvergadering wordt behandeld.

De eerste cursus Politiek Betrokken, begin 2006, leidde tot twee burgerinitiatieven. Een voorstel om de taken van parkeerbeheer uit te breiden en een voorstel voor een consultatiebureau voor ouderen. Het laatste voorstel is momenteel in behandeling bij de stadsdeelraad.

Inwoners van De Baarsjes kunnen zich voor de gratis cursus aanmelden vóór 20 januari 2007 op: griffie@baarsjes.amsterdam.nl, of Stadsdeel De Baarsjes, Antwoordnummer 46116, 1060 WB Amsterdam. Onder vermelding van naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Meer informatie over de cursus: 020 - 58 92 431.

Locatie: Stadsdeelkantoor De Baarsjes, Baarsjesweg 224. Data: 22 januari, 5 en 19 februari, 27 maart en 2 april Tijd: 19.30 tot 22.00 uur
Organisatie: Stadsdeel in samenwerking met Instituut voor Publiek en Politiek

Voor de redactie

Aanvullende informatie:
Ruud Sjoerdsma: 06 171 444 71
r.sjoerdsma@baarsjes.amsterdam.nl


---- --