LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

maandag 22 januari 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Pieter Hilhorst en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Italiaanse Nacht - Theatergroep Oostpool speelt vanaf zaterdag 20 januari de voorstelling 'Italiaanse Nacht', geschreven door de Oostenrijks-Hongaarse schrijver Ödön von Horváth. Het stuk speelt zich af op een feest in een provinciestadje, waar de socialisten hun Italiaanse Nacht houden, maar zij zijn niet de enige gasten. Een groep rechts-radicalen houdt tegelijkertijd hun 'Nationale Dag'. Dit belooft natuurlijk de nodige frictie. In negen scènes tekent Horváth de menselijke zwaktes en grootheden in simpele, krachtige lijnen. Te gast is Remco Melles, acteur in het stuk en tevens lid van het artistieke team.

De organisatie rond goede doelen - Samen met Esther Jacobs praat Pieter Hilhorst met Marc Broere van Onze Wereld en Lilianne Ploumen, directeur van Cordaid, over de stand van zaken rond goede doelen in Nederland. Volgens een enquête gehouden door Onze Wereld, hebben Nederlanders namelijk geen vertrouwen in grote goede doelen en ergeren zij zich aan de manier waarop deze doelen geld werven. Klopt dit beeld en is het voor goede doelen belangrijk om actief geld te werven?

Vaste onderdelen

Michiel Romeijn - In de rubriek 'Mensen in het nieuws' geeft Michiel Romeijn zijn eigenzinnige visie op de actualiteit.

Thijs Poorterman - De live-muziek wordt vandaag verzorgd door Thijs Poorterman, begeleidt door Martijn Hospers op de piano. Thijs schrijft al van jongs af aan Engelstalige liedjes en in 2004 won hij de Groningse Popprijs voor singer/songwriter.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT