Gemeente Capelle a/d IJssel

Gemeenteraad Capelle aan den IJssel
| |
PERSBERICHT datum
19 januari 2007

nummer

001

|                                                                              |
Raadscommissievergaderingen
De volgende raadscommissievergaderingen vinden plaats van 22 januari tot en met donderdag 25 januari 2006.

Op maandag 22 januari 2007 vergadert de raadscommissie Algemene Zaken en Veiligheid vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel. Op de agenda staat onder andere:

Voorstel tot het vaststellen van het Reglement van Orde voor de raad, het vaststellen van de Commissieverordening en het vaststellen van de rechtspositie van wethouders, raads- en commissieleden 2007 Het voorstel is aangeboden door de voorzitter en griffier van de raad. De verordening is gebaseerd op de modelverordening van de VNG. De kostenvergoeding, de rechtspositie en de aanvullende voorzieningen onderwerpen die onder andere in de verordening aan bod komen.

Door raadsleden ingebrachte agendapunten zijn onder andere:

De motie 'prijslijst' APV
Het college heeft het onderdeel 'prijslijst' van de motie niet uitgevoerd en mevrouw Breedveld (CDA) wil onder andere van gedachten wisselen over de argumentatie die hier aan ten grondslag ligt.

Bijdrage aan de aardbevingsramp Pakistan
Mevrouw Hartnagel (LC)heeft te kennen gegeven van mening te zijn dat de nu gekozen invulling geen recht doet aan gemaakte afspraken over de inzet van het beschikbaar gestelde bedrag.

Toegankelijkheid schoolpleinen
De heer Ponte (PvdA) heeft verzocht het onderwerp te plaatsen op de agenda van de vergadering omdat hij wenst te spreken over de gemaakte afspraken met schoolbesturen over het afsluiten van de schoolpleinen tijdens bijvoorbeeld vakanties en de huidige gang van zaken.

Buurtmonitor/Bewonersenquête
Mevrouw Hartnagel (LC) heeft aangegeven op basis van de gegevens te willen bekijken of de gemeente politiek gezien op de goede weg is, of dat er een goede vertaling is gemaakt van de wensen van bewoners en hoe 'smart' het gemeentelijk beleid is.

Op dinsdag 23 januari 2007 vergadert de raadscommissie Dienstverlening vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel. Op de agenda staat onder andere:

Het vaststellen van de Monumentenverordening 2007 De commissie bespreekt het besluit van het college de Verordening op de Monumentencommissie Capelle aan den IJssel 2006 in te trekken en de Monumentenverordening Capelle aan den IJssel 2007 en het Reglement Monumentencommissie Capelle aan den IJssel 2007.

Het presidium bracht het volgende onderwerp in:

De beantwoording van vragen over de uitvoering van de WWB Er zijn in de commissievergadering van 6 december 2006 een aantal vragen gesteld over de uitvoering van de WWB. De wethouder heeft de vragen schriftelijk beantwoord. Er wordt besproken of de beantwoording voldoende is.

Op woensdag 24 januari 2007 vergadert de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel. Op de agenda staat onder andere:

Veiligheid en huisvesting basisscholen in de wijk Fascinatio Tijdens de raadsvergadering van 18 december 2006 heeft de directeur OPOCK als inspreker gewezen op de zijns inziens slechte onderhoudssituatie van de tijdelijke locatie van de basisscholen in het pand Fascinatio. De wethouder bespreekt twee rapporten waarin staat dat de veiligheid van de kinderen gegarandeerd is en de situatie niet zo slecht is als geschetst.

Door raadsleden ingebrachte agendapunten zijn onder andere:

Het voorstel over de aanpak van vragen opmerkingen over Com.wonen De heer Graus (CU) brengt een voorstel in over hoe om te gaan met klachten en signalen over Com.wonen. Doel van het voorstel is te komen tot prestatieafspraken.

Rotonde Hoofdweg ter hoogte van PUKA
De heer Lange (CB) wil nog eenmaal praten of de commissie bereid si de raad voor te stellen om bij de verbreding van de Hoofdweg ter hoogte van PUKA een rotonde aan te leggen en de daarvoor benodigde middelen beschikbaar te stellen.

Op donderdag 25 januari 2007 vergadert de raadscommissie Middelen en Buitenruimte vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel. Op de agenda staat onder andere:

Evaluatie Programmaraad BCNZ.
Verzocht wordt de 2e wijziging van de 'Verordening Programmaraad Bergschenhoek, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle' vast te stellen.

Een door een raadslid ingebracht agendapunten is:

De herziening groendetaillering Oostgaarde
De heer Santman (LC) wil geïnformeerd worden over de stand van zaken en de acties die het college heeft ondernomen naar aanleiding van klachten over de gang van zaken rond snippergroen die zijn ingediend bij de Ombudsman.
---