Gemeente Rotterdam


---


Nr.4
18 januari 2007

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 22 t/m 28 januari 2007

Burgemeester Opstelten hoofdgast bij kinderpersconferentie Burgemeester Ivo Opstelten is op zondag 21 januari van 13.00 tot 14.00 uur hoofdgast bij de kinderpersconferentie, die gehouden wordt in de IMC Weekendschool. De kinderpersconferentie wordt gehouden in twee groepen van 15 kinderen. De kinderen gaan de burgemeester interviewen aan de hand van zelf opgestelde vragen. Bij de voorbereiding zijn de kinderen geholpen door echte journalisten van de dagbladen AD/RD en NRC. IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor jongeren tussen tien en veertien jaar. Elke zondag krijgen de kinderen les van professionals die met plezier hun beroep uitoefenen en daar graag aan jongeren hun kennis wil overdragen. De IMC Weekendschool is gevestigd in het Erasmus MC aan het dr. Molenwaterplein 50 te Rotterdam. (Voor meer informatie: IMC Weekendschool, coördinator Rotterdam, Ruud de Groot, tel. 06 - 52 65 54 46)

Wethouder Baljeu onthult bewegwijzering Spaanse Polder Dinsdag 23 januari neemt wethouder Jeannette Baljeu (o.a. verkeer en vervoer) deel aan een excursie door het bedrijventerrein Spaanse Polder. Het projectteam Spaanse Polder heeft in samenwerking met de belangenvereniging Spaanse Polder en de ondernemersvereniging Noordwest het initiatief genomen om een duidelijke bewegwijzering voor beide bedrijventerreinen te regelen. Deze bewegwijzering is vanaf januari 2007 een feit. Om 9.00 uur begint het officiële gedeelte met een korte toespraak van de wethouder in eetcafé Noordwest, Stuttgartstraat 51. De excursie begint om 9.30 uur. (Meer informatie: Yvonne van Ham, communicatieadviseur Spaanse Polder, tel. 010 - 436 3799 of 06 - 250 680 62)

Wethouders Kriens en Schrijer brengen bezoek aan Bavo Europoort, locatie Ossendrecht Op woensdag 24 januari brengen Jantiene Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) en Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) vanaf 10.30 uur een werkbezoek aan Bavo Europoort, afdeling verslavingszorg, locatie Ossendrecht. Bavo Europoort is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg Rijnmond. Op de locatie Ossendrecht (Putseweg 80) wordt een programma aangeboden aan criminele, langdurige drugsverslaafden. Het programma is gericht op re-integratie in de samenleving. De wethouders krijgen onder meer een rondleiding en informatie over de toekomstige ontwikkelingen. (Voor meer informatie: Rob Anker, Bavo Europoort, locatie Ossendrecht, tel. 0164 - 67 66 00)

Burgemeester Opstelten gastspreker bij vereniging Europese journalisten in Nieuwspoort Burgemeester Ivo Opstelten is op woensdag 24 januari tussen 12.00 en 14.00 uur gastspreker bij de vereniging voor Europese journalisten. Tijdens een lunchbijeenkomst in perscentrum Nieuwspoort aan de Lange Poten 10 in Den Haag geeft de burgemeester een lezing over zijn rol in het Comité van de Regio's en het belang van Europa voor Rotterdam. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Edmond Messchaert, tel. 010 - 417 91 19 of 06 - 53 24 80 21)

Wethouder Kaya aanwezig bij presentatie Nederlandse inburgeringsopleiding in Turkije SSNT-CCS in Rotterdam en ROC Eindhoven (school voor volwasseneducatie) hebben het initiatief genomen voor een inburgeringscursus in Turkije voor nieuwkomers. Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) is woensdag 24 januari om 14.00 uur aanwezig bij de presentatie van dit initiatief in de Townhall Room (23e verdieping) van het WTC op het Beursplein. (Meer informatie: S. Ozgüzel, SSNT-CCS, tel. 010 - 265 3621 of 06 - 536 428 97)

Burgemeester Opstelten geeft starschot jubileumjaar Bram Ladage Burgemeester Ivo Opstelten geeft op woensdag 24 januari om 15.00 uur het starschot van het Jubileum jaar van de onderneming Bram Ladage. De Rotterdamse onderneming bestaat 40 jaar en is uitgegroeid tot een franchise-onderneming met 26 vestigingen in de regio. In een vestiging op het Binnenwegplein geeft de burgemeester op feestelijk wijze het starschot van het 40 jarige jubileumjaar, waarbij Bram Ladage zijn klanten op verschillende wijze zal belonen voor hun loyaliteit. (Voor meer informatie: Cyla Ladage, tel 010 - 20 26 244 of 06 51 24 08 35)

Wethouder Kaya opent expositie 'De andere krant van het verhaal' Op woensdag 24 januari om 16.00 uur openen wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) en Sander de Kramer (oprichter van de Rotterdamse Straatkrant) in Villa Zebra aan de Stieltjesstraat de expositie 'De andere krant van het verhaal'. De tentoonstelling is georganiseerd door stichting Hoedje van Papier. Samen met de Peruaanse zusterstichting Pasa la Voz biedt Hoedje van Papier workshops aan werkende kinderen in Peru met als resultaat een eigen kinderstraatkrant en tv-programma. 'De andere kant van het verhaal' nodigt kinderen en volwassenen uit om kennis te maken met Peru en het verhaal achter de kinderen die werken om hun leefomstandigheden te verbeteren. (Meer informatie: Bregje van der Heijden, stichting Hoedje van Papier, tel. 010 - 422 2506 of 06 - 291 005 05)

Burgemeester reikt medailles uit tijdens Jaarbijeenkomst Vrijwillige Politie Burgemeester Ivo Opstelten is in zijn functie van Korpsbeheerder op woensdag 24 januari om 17.15 uur aanwezig bij de start van de jaarbijeenkomst van de Vrijwillige Politie Rotterdam-Rijnmond. De bijeenkomst vindt plaats in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Coolsingel. Hij zal de aanwezige vrijwilligers toespreken en enkele medailles of jaartekens Openbare Orde en Veiligheid uitreiken. De vrijwilligersmedaille is ingesteld bij Koninklijk Besluit van 14 juni 1958 en wordt uitgereikt aan mensen die zich langere tijd hebben ingezet als vrijwilliger. Om 18.00 uur geeft plaatsvervangend korpschef de heer Vissers zijn visie op de toekomst van de vrijwilliger en volontair binnen het korps. Later op de avond is er een optreden van het Rotterdamse cabarettrio De Tunes. (Voor meer informatie: Politie Rotterdam Rijnmond, Ger de Jong, tel. 010 - 274 79 52)

Burgemeester Opstelten spreekt bij Tiger Business Lounge Burgemeester Ivo Opstelten spreekt op woensdag 24 januari om 18.00 uur tijdens een diner van de Tiger Business Lounge in het concert- en congresgebouw de Doelen aan het Kruisplein 40. Het diner gaat vooraf aan de officiële start van de 36ste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Het IFFR draait van 24 januari tot en met 4 februari in Rotterdam. (Voor meer informatie: International Film Festival Rotterdam, Hester Barkey Wolf, tel. 010 - 890 90 90)

Wethouder Kriens reikt naturalisatiebesluiten uit
Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) is op woensdag 24 januari om 20.00 uur aanwezig bij de naturalisatieceremonie, die plaatsvindt in de hal van Publiekszaken van de Stadswinkel Centrum (zijde Doelwater). Tijdens naturalisatieceremonie wordt het feit gevierd dat ongeveer 60 aanwezigen de Nederlandse nationaliteit ontvangen. Wethouder Kriens overhandigt de naturalisatiebesluiten persoonlijk aan de nieuwe Nederlandse staatsburgers. (Voor meer informatie: Communicatie Publiekszaken, Jikke Kuijpers, tel. 010 - 417 37 93)

Burgemeester Opstelten verricht aftrap jubileumjaar Gemeentearchief Rotterdam Burgemeester Ivo Opstelten verricht op donderdag 25 januari om 11.15 uur, samen met de Rotterdamse topsporter Raemon Sluiter, op feestelijke wijze de aftrap van het jubileumjaar van het Gemeentearchief Rotterdam. De burgemeester en Raemon Sluiter kruipen daarbij de huid van quizmaster. In 2007 bestaat het gemeentearchief 150 jaar. Het gemeentearchief viert dit met tal van festiviteiten onder de noemer '150 jaar Schat van de Stad'. Tijdens de bijeenkomst wordt een toelichting gegevens op het jubileumprogramma. (Voor meer informatie: website Gemeentearchief Rotterdam of Communicatie Gemeentearchief, Odie van Eupen, tel. 010 - 243 46 75 of Anne-Marie Ros, projectleider '150 jaar Schat van de Stad', tel. 010 - 243 46 73)

Wethouder Kaya neemt dichtbundel Dichter bij Zadkine in ontvangst Op donderdag 25 januari om 14.00 uur neemt wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) de dichtbundel Dichter bij Zadkine in ontvangst op het ROC Zadkine aan het Marconiplein. Het project Dichter bij Zadkine is gestart in oktober 2006. Elke week werd een gedicht gepresenteerd aan leerlingen gedurende tien weken. In januari dit jaar namen de leerlingen deel aan een workshop gedichten schrijven. De gedichten zijn beoordeeld door een jury. De leerlingen die meedoen leren op niveau 1 en 2 en worden opgeleid voor een zorgberoep. Een aantal leerlingen beheerst de Nederlandse taal door omstandigheden slecht. (Meer informatie: Margreeth Kersbergen, docent ROC-Zadkine, tel. 010 - 489 1100, of 06 - 147 037 45)

Wethouder Karakus geeft startschot opknapbeurt Jungeriusstraat en Verschoorblok in Tarwewijk Vrijdag 26 januari geeft wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) het startschot voor de aanpak van de Bas Jungeriusstraat en het Verschoorblok. Beide woonblokken worden aangepakt in het kader van de vernieuwing van de Tarwewijk. Het programma begint om 14.30 uur in de Bas Jungeriusstraat, tegenover huisnummer 31. (Meer informatie: Margot van Riessen, communicatie dSV, tel. 010 - 489 4186)

Burgemeester Opstelten opent tentoonstelling 'Architectuur van de nacht - Schitterende gebouwen' Burgemeester Ivo Opstelten opent op vrijdag 26 januari om 19.30 uur de tentoonstelling 'Architectuur van de nacht - Schitterende gebouwen' in het auditorium van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), Museumpark 25. De tentoonstelling laat zien hoe kunstlicht een grote verschuiving teweeg heeft gebracht in de manier waarop wij de stad beleven: 'de nacht is tot leven gekomen'. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 6 mei 2007 in het NAi. (Voor meer informatie: Communicatie NAi, tel. Marlies Dijkstra, tel. 010 - 440 12 35)

Wethouder Kaya neemt deel aan conferentie over diversiteitsbeleid Zaterdag 27 januari vanaf 11.30 uur organiseren het Kleurrijk Platform en het partijbestuur van GroenLinks een conferentie over lokaal diversiteitsbeleid. Hierbij zijn de wethouders van Utrecht (Cees van Eijk), Rotterdam (Orhan Kaya) en Amersfoort (Gerda Eerdmans) aanwezig. Lokatie: Kleurrijk Platform, Leidseweg 29 bis, Utrecht. (Meer informatie: Ditter Blom, Kleurrijk Platform, tel. 030 - 294 0535 of 06 - 479 147 88)

Wethouder Karakus aanwezig bij start tweede ronde Klushuizen Op zaterdag 27 januari om 12.00 uur is wethouder Hamit Karakus (ruimtelijke ordening en wonen) aanwezig bij de start van de tweede ronde van het project Klushuizen bij het complex de Driehoek op Katendrecht. De route naar de Driehoek staat aangegeven op grote borden. De Nieuwe Unie heeft 110 etages in Katendrecht beschikbaar gesteld voor het project Klushuizen. (Meer informatie: Margot van Riessen, communicatie dSV, tel. 010 - 489 4186)

En verder...
brengt wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) op donderdag 25 januari een bezoek aan diverse locaties van de Roteb. Schrijer bekijkt onder meer het aanbod van Roteb op het gebied van sociaal werk en re-integratieplaatsen. (Voor meer informatie: Paul Tissingh, Communicatie Gemeente Rotterdam, tel. 417 3515 of 06 - 5107 4791)

opent burgemeester Ivo Opstelten op vrijdag 26 januari om 14.30 uur de ingrijpend verbouwde Oude Kerk aan de Charloisse Kerksingel 35. (Voor meer informatie: Hervormde Wijkgemeente Charlois, dr. G.H. van de Graaf, tel.429 13 43)

is burgemeester Ivo Opstelten op zaterdag 27 januari vanaf 19.00 uur aanwezig bij het galadiner van carnavalsvereniging Lupardi, dat gehouden wordt in Ahoy Rotterdam. Het sponsordiner maakt mogelijk om het jaarlijkse carnavalsfeest voor gehandicapten en bejaarden te organiseren. (Voor meer informatie: Stichting Lupardi, Marja de Koning, tel. 06 - 23 46 14 34)

noot voor de redactie/