Centric KSI


-PERSBERICHT-

Centric versterkt positie binnen financiële dienstverlening door overname LXY Groep

Gouda, 22 januari 2007 - Centric B.V. heeft de Lxy Groep overgenomen. De kernactiviteit van Lxy is procesoptimalisatie en outsourcing van backoffice activiteiten voor pensioen- en verzekeringsadministraties (BPO). Hierbij vertaalt Lxy kennisintensieve backoffice vraagstukken naar gestandaardiseerde procesmatige oplossingen. De uitvoering kan plaatsvinden op de systemen van de klant of het eigen systeem van Lxy. Door samenwerking met Centric, waarbij Centric organisatie en IT-kennis inbrengt, wordt de continuïteit van de dienstverlening versterkt en kan Lxy haar strategische BPO-propositie verder uitbouwen en breder in de markt zetten. Door de overname van Lxy verbreedt en versterkt Centric haar specialistische positie in de pensioen- en verzekeringssector en groeit de organisatie uit tot een belangrijke partner in deze branche.

Lxy verzorgt haar activiteiten voor een aantal grote opdrachtgevers. Het concept van het omzetten van de kennisintensieve backoffice problematiek naar gestandaardiseerde procesmatige oplossingen, heeft het bedrijf vanaf 2001 ontwikkeld. Lxy verzorgt de trajecten vanaf de consultancy fase tot en met de uitvoering en heeft alle noodzakelijke kennisdisciplines in huis. Basis hierbij vormt de materie- en businesskennis van verzekeringstechniek en organisatie van uitvoeringsprocessen. De uitvoering vindt plaats op basis van service level agreements op het gebied van kwaliteit, doorlooptijd en kosten. De dienstverlening is sinds september 2006 SAS70 gecertificeerd.

Lxy wordt als een zelfstandige B.V. gepositioneerd onder de Centric-divisie Finace (financiële dienstverlening). Werkwijze, directie en personele samenstelling blijven daarbij ongewijzigd.



Centric KSI