Time : 10:30:00
Date : 22 January 2007
Sender Name: TV VLAANDEREN

30.000 Vlamingen kozen in de laatste 6 maanden voor TV VLAANDEREN alsprovider voor digitale televisie

Sterke resultaten bewijzen behoefte van Vlaming aan onafhankelijke, no-nonsense provider voor digitale televisie-ontvangst

Zaventem, 22 januari 2007 - Meer dan 30.000 Vlamingen kozen in 2006 voor TV VLAANDEREN als provider voor digitale televisie. Voor Kurt Pauwels, Algemeen Directeur van TV VLAANDEREN, is dit een uitermate positief en sterk resultaat: "TV VLAANDEREN is pas in juni 2006 officieel van start gegaan en heeft meer dan 30.000 Vlaamse families op bijzonder korte tijd kunnen overtuigen om te kiezen voor satellietontvangst. Dat we zo snel als onafhankelijk start-up bedrijf met beperkte marketingbudgetten een dergelijk resultaat behalen, is voor ons een bevestiging dat onze no-nonsense aanpak aanslaat: een ruimer aanbod voor een lagere prijs, en voor de rest vooral niet teveel dingen die het aanbod onnodig duur zouden maken en waar de consument toch niet zit op te wachten !". Ook 2007 start veelbelovend voor TV VLAANDEREN waar Kurt Pauwels een nieuw Pluspakket, een nieuwe abonnementsformule voor meerdere televisie-toestellen, nieuwe hardware en plannen voor HD aankondigt. Als doelstelling voor het aantal abonnees herhaalt Kurt Pauwels het cijfer van 100.000 op 3 jaar. Voor meer informatie over TV VLAANDEREN, de voordelen van digitale televisie via satelliet en het zenderaanbod, kan u surfen naar www.tv-vlaanderen.be.

Doelstelling voor 2006 ruim overtroffen: meer dan 30.000 Vlaamse families namen TV VLAANDEREN in huis

Het derde platform voor digitale televisie in Vlaanderen werd in juni 2006 officieel gelanceerd met aan boord - voor het eerst in de geschiedenis - alle grote Vlaamse openbare en commerciële omroepen op de satelliet. Op ruim een half jaar overtuigde het aanbod van TV VLAANDEREN meer dan 30.000 klanten, meteen goed voor een marktpenetratie van ongeveer 10% binnen de digitale tv-markt in Vlaanderen. Consumenten vonden al snel hun weg naar deze nieuwe provider waar ze digitale kwaliteit en het ruimste aanbod krijgen aan de laagste prijs. Bovendien is TV VLAANDEREN overal en altijd in heel België te ontvangen. "Sinds de lancering op 6 juni 2006 hebben we eigenlijk de vooropgestelde resultaten voor 12 maanden al op 6 maanden behaald. Onze doelstelling van 100.000 abonnees op 3 jaar tijd blijft dus zeker realistisch".

Ook positieve resultaten op vlak van naamsbekendheid en interesse voor TV VLAANDEREN na start

TV VLAANDEREN is duidelijk aan een gezonde opmars bezig. Uit een onafhankelijk onderzoek van TNS Media in opdracht van TV VLAANDEREN, blijkt bovendien dat de Vlaamse provider voor digitale televisie via satelliet in september 2006, dus 3 maanden na de lancering, al een totale naamsbekendheid genoot van 25%. Wereldwijd was "de satelliet" al lang de meest gebruikte distributievorm voor digitale televisie, maar nu loopt ook Vlaanderen er warm voor. Vooral de prijs, het grote aanbod aan zenders en de mobiliteit maken de formule van TV VLAANDEREN aantrekkelijk bij de Vlamingen.

TV VLAANDEREN innoveert haar producten en diensten in 2007

Voor 2007 is de doelstelling om opnieuw minstens evenveel (30.000) Vlamingen te overtuigen van de voordelen van digitale satelliettelevisie. Om dat te bewerkstelligen werkt het bedrijf aan een aantal nieuwe voordelen en diensten. Kurt Pauwels, Algemeen Directeur van TV VLAANDEREN, analyseert de positieve cijfers met een de prognose voor dit jaar: "De digitale televisiemarkt kent een positieve groei en Vlamingen staan meer en meer open voor een derde én onafhankelijke speler zoals TV VLAANDEREN. Als challenger op de markt, krijgen onze klanten meer voordelen en worden ze minder beknot in hun vrijheid op het vlak van bijvoorbeeld hardware, installatie en regionale beperkingen. We blijven ons bescheiden opstellen zodat we op een kwalitatieve manier onze groei kunnen bestendigen." TV VLAANDEREN innoveert dan ook haar producten en diensten met het oog op de verdere uitbreiding van het abonnee-netwerk in 2007. Voor Kurt Pauwels, Algemeen Directeur van TV VLAANDEREN, ligt de focus op het nieuwe Pluspakket en de nieuwe abonnementsformule voor digitaal kijken met meerdere televisietoestellen. Ook nieuwe compatibele en goedgekeurde hardware alsook High Definition (HD) staan op de agenda.

Voor meer informatie over de plannen van TV VLAANDEREN voor 2007, consulteer ook het persbericht omtrent de plannen van TV VLAANDEREN voor 2007.

Naast het volwaardige zenderaanbod, biedt digitale televisie via satelliet en
TV VLAANDEREN nog een massa andere voordelen. We sommen ze graag op voor u!


- Honderden extra radio en televisie zenders gratis via de ASTRA satelliet

- TV VLAANDEREN is er voor alle Vlamingen in België!
- Extra gebruiksgemak: TV VLAANDEREN is OVERAL en ALTIJD te ontvangen!

- VRIJE keuze in hardware

- VRIJE keuze voor installatie

- Beeld en geluid in digitale kwaliteit

- Extra diensten

- GRATIS optie erotiek

Consumenten kunnen meer informatie over TV VLAANDEREN verkrijgen door:


- Te mailen naar informatie@tv-vlaanderen.be

- Te bellen naar 02 / 403 03 33

- Een bezoek te brengen aan de website www.tv-vlaanderen.be

Bijlages bij dit persbericht zijn ook beschikbaar op www.pressreleases.be


Noot voor de redactie (