Time : 10:30:00
Date : 22 January 2007
Sender Name: TV VLAANDEREN

TV VLAANDEREN innoveert ook in 2007 met het nieuwe Pluspakket, een abonnementsformule voor meerdere televisietoestellen,

Innovatie gericht op consument centraal in TV VLAANDEREN plannen voor 2007

Zaventem 22 januari 2007 - TV VLAANDEREN innoveert haar producten en diensten met het oog op haar verdere groei. Voor Kurt Pauwels, Algemeen Directeur van TV VLAANDEREN, ligt de focus op het nieuwe Pluspakket en de nieuwe abonnementsformule om digitaal te kijken met meerdere televisietoestellen. Ook nieuwe compatibele en goedgekeurde hardware alsook High Definition (HD) staan op de agenda. Kurt Pauwels licht verder toe: "2006 is voor ons pas in de helft gestart maar we hebben uitmuntend gepresteerd als kleine derde speler. Op slechts 6 maanden tijd hebben we meer dan 30.000 abonnees weten te overtuigen van de voordelen van digitale televisie via satelliet. In 2007 is het onze bedoeling onze positie te bevestigen en versterken met opnieuw minstens evenveel nieuwe abonnees en nieuwe producten en plannen!". Voor meer informatie over TV VLAANDEREN, de voordelen van digitale televisie via satelliet en het zenderaanbod, surf naar www.tv-vlaanderen.be.

Doelstelling opnieuw 30.000 TV VLAANDEREN abonnees verwelkomen

Het derde platform voor digitale televisie in Vlaanderen werd in juni 2006 officieel gelanceerd met aan boord - voor het eerst in de geschiedenis - alle grote Vlaamse openbare en commerciële omroepen op de satelliet. Op ruim een half jaar overtuigde het aanbod van TV VLAANDEREN meer dan 30.000 klanten, meteen goed voor een marktpenetratie van ongeveer 10% binnen de digitale tv-markt in Vlaanderen. Consumenten vonden al snel hun weg naar deze nieuwe provider waar ze digitale kwaliteit en het ruimste aanbod krijgen aan de laagste prijs. Bovendien is TV VLAANDEREN overal en altijd in heel België te ontvangen. Voor 2007 is de doelstelling opnieuw om minstens evenveel Vlamingen te overtuigen met nog meer voordelen en diensten. Kurt Pauwels, Algemeen Directeur van TV VLAANDEREN, analyseert de positieve cijfers met een prognose voor dit jaar: "De digitale televisiemarkt kent een positieve groei en Vlamingen staan meer en meer open voor een derde én onafhankelijke speler zoals TV VLAANDEREN. Als challenger op de markt, krijgen onze klanten meer voordelen en worden ze minder beknot in hun vrijheid op het vlak van bijvoorbeeld hardware, installatie en regionale beperkingen. We blijven ons bescheiden opstellen zodat we op een kwalitatieve manier onze groei kunnen bestendigen."

TV VLAANDEREN lanceert nieuw Pluspakket met meer sport, ontspanning en erotiek!

Naast het Basispakket kunnen abonnees binnenkort ook genieten van het Pluspakket. Dit nieuwe pakket is een aanvulling op het basis TV VLAANDEREN pakket van 8,95 euro per maand en zal de abonnee ongeveer 10 extra zenders bieden. Opgevat als dé ideale uitbreiding voor het gezin, krijgt ieder wat wils met nieuwe algemene generalistische zenders maar ook meer jeugd-, sport-, ontspannings- en erotiekzenders. De exacte prijs en samenstelling van het nieuwe aanbod zal in een latere fase bekend worden gemaakt. "Met het Pluspakket verfijnen we ons aanbod voor gezinnen die een nog ruimere keuze aan zenders willen. Ik ben er van overtuigd dat we ieders specifieke behoefte zullen kunnen invullen," becommentarieert Kurt Pauwels de lancering van het nieuwe pakket..

TV VLAANDEREN lanceert abonnementsformule aan 2 euro voor digitale ontvangst op meerdere televisietoestellen

Vlamingen met meerdere televisietoestellen die digitaal kijken (of het nu via kabel, dsl of satelliet is) hadden tot voor kort geen andere keuze dan een nieuw abonnement te nemen voor hun tweede of derde toestel. Anders dan bij de analoge systemen, was voor digitale ontvangst op meerdere televisies een evenredig aantal ontvangers én vooral even dure abonnementen nodig. TV VLAANDEREN biedt echter binnenkort haar abonnees een oplossing aan waarbij een tweede en derde abonnement kan worden genomen voor slechts 2 euro per maand naast het bestaande abonnement op het Basispakket van 8,95 euro per maand . Het tweede en derde abonnement zal onder de naam "Vlaams pakket" uitgebracht worden en omvat de 9 Vlaamse zenders één, Ketnet, Canvas, VTM, VT4, Kanaal2, VIJFtv, Vitaya, Kanaal Z en JIM. Met deze oplossing kan de consument digitaal kijken op meerdere toestellen en blijft de prijs lager of evenredig aan een analoog kabelabonnement. Meer details hieromtrent zullen bekend gemaakt worden bij de officiële lancering.

Nog meer vrijheid in keuze op vlak van hardware voor consument in 2007

Als enige digitale televisie-provider biedt TV VLAANDEREN haar klanten een volledig vrije keuze op het vlak van hardware. Klanten dienen alleen te kiezen voor een ontvanger die compatibel is met de TV VLAANDEREN smartcard en hebben keuze uit 1) de door TV VLAANDEREN op de markt gebrachte sets met geteste en goedgekeurde ontvangers en 2) de door onafhankelijke producenten op de markt gebrachte maar door TV VLAANDEREN geteste en goedgekeurde sets of ontvangers. Daarnaast bestaan er nog andere volgens de producent compatibele ontvangers die echter niet door TV VLAANDEREN getest of goedgekeurd werden. Dat vrije keuze geen loze belofte is bewijzen de cijfers. Bij de lancering waren er slechts 2 toestellen goedgekeurd. Ondertussen krijgt de consument vandaag reeds de keuze tussen een 15-tal ontvangers met diverse functionaliteiten en modaliteiten. Elke consument heeft immers andere behoeften en wensen. Bij TV VLAANDEREN kan hij zelf uitmaken hoe ver hij wil gaan en welke functionaliteiten voor hem belangrijk zijn. Ook in 2007 zal dit aanbod verder worden uitgebreid met meer modellen en nog betere prijzen. Zo werkt TV VLAANDEREN onder andere aan de lancering van een nieuwe digitale recorder (los en in kit) voor een nog interessantere prijs.

Overal en altijd HD ontvangst met TV VLAANDEREN

Digitale televisie via satelliet, en zeker TV VLAANDEREN, biedt nu al een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. De opkomst van breedbeeldtelevisie loopt samen met de vraag naar deze uitstekende kwaliteit. High Definition Television (HDTV) is nu een nieuwe techniek voor uitzendingen, ontvangst en hardware die dit alles nog meer in de verf zet. Gevolg: een haarscherp in beeld gebrachte sportwedstrijd, film of ander televisieprogramma. HDTV brengt het bioscoopgevoel definitief in de huiskamer. Dankzij de HDTV-techniek kan het beeldscherm uit veel meer beeldpunten (pixels) worden opgebouwd dan voorheen. Ook TV VLAANDEREN zal dit jaar een High Definition (HD) pakket aanbieden aan de Vlamingen om zo overal en altijd te genieten van deze voordelen. "Onze techniek laat nu reeds toe om het HD-signaal door te sturen via de ASTRA satelliet", geeft Kurt Pauwels, Algemeen Directeur TV VLAANDEREN, aan, " maar tot op heden waren er nog te weinig zenders en ontvangers die het voor de consument en dus ook voor TV VLAANDEREN aanvaardbaar maken om een HDpakket samen te stellen". Kurt Pauwels voorziet echter wel dat 2007 de start van HD zal worden voor zowel de zenders als de hardware van TV VLAANDEREN en een interessant HDpakket zit dan ook in de pipeline voor alle Vlamingen die voor TV VLAANDEREN kiezen. Meer details over dit HDpakket van TV VLAANDEREN zullen bij de lancering bekend gemaakt worden. Kijk voor meer informatie over HD ook op www.ses-astra.com.

Naast het volwaardige zenderaanbod, biedt digitale televisie via satelliet en
TV VLAANDEREN nog een massa andere voordelen. We sommen ze graag op voor u!


- Honderden extra radio en televisie zenders gratis via de ASTRA satelliet

- TV VLAANDEREN is er voor alle Vlamingen in België!
- Extra gebruiksgemak: TV VLAANDEREN is OVERAL en ALTIJD te ontvangen!

- VRIJE keuze in hardware

- VRIJE keuze voor installatie

- Beeld en geluid in digitale kwaliteit

- Extra diensten

- GRATIS optie erotiek

Consumenten kunnen meer informatie over TV VLAANDEREN verkrijgen door:


- Te mailen naar informatie@tv-vlaanderen.be

- Te bellen naar 02 / 403 03 33

- Een bezoek te brengen aan de website www.tv-vlaanderen.be

Bijlages bij dit persbericht vindt u ook terug op
www.pressreleases.be


Noot voor de redactie (