Gemeente Weert

22 januari 2007

Klankbordgroep van start

VOORTGANG ONDERZOEKEN N280 WEERT - ROERMOND

Door de gemeente Weert wordt op dit moment gewerkt aan een ruimtelijke beschouwing over de varianten van de N280 West op het grondgebied van de gemeente Weert. Daarnaast zal de provincie Limburg binnenkort haar onderzoek `Verkenning verkeersproblematiek op de N280 tussen Weert en Roermond` afronden met daarin een indicatief schetsontwerp. Binnenkort wordt de eerste bijeenkomst van een klankbordgroep gehouden die door de gemeente in het leven is geroepen als gesprekspartner over de N280 West.

De gemeente Weert heeft op 20 november 2006 een informatiebijeenkomst georganiseerd over de stand van zaken van de onderzoeken rond de N280 West, de Roermondseweg tussen A2 en Ringbaan-Oost. Daarin zijn bovengenoemde zaken aangekondigd. Ook is toen bekendgemaakt dat er een klankbordgroep zou worden ingesteld. Het verslag van deze bijeenkomst en de presentatie verkenning N280 zijn te vinden op de website van de gemeente Weert.

Klankbordgroep
Op initiatief van wethouder Kirkels is een Klankbordgroep ingesteld die enerzijds wordt gevoed door de belanghebbenden uit het gebied en anderzijds gesprekspartner is voor de gemeente. In deze Klankbordgroep nemen vertegenwoordigers plaats van:
- Wijkraad Leuken;

- buurtbewoners;

- bedrijven Moesdijk en omgeving tracés;
- bedrijven zuidelijk van spoorweg;

- voetbalvereniging DESM.

Gemeenteraad
Na afstemming van beide onderzoeken met de Klankbordgroep zal vervolgens de gemeenteraad in de eerste helft van 2007 een standpunt kunnen innemen over de N280 West.

Marijke Creemers,
Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: m.creemers@weert.nl
Algemeen e-mailadres: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

2007.010 FS


---- --