Univé-VGZ-IZA-Trias van start met bijna 5 miljoen verzekerden

Vgz zorgverzekeraar u.a.

In navolging van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft ook de Nederlandse Bank (DNB) haar goedkeuring verleend aan de fusie tussen Univé en VGZ-IZA-Trias. Daarmee loopt de samenvoeging van de totaalverzekeraar en zorgverzekeraars-combinatie geheel volgens planning.
Op 1 januari 2007 is de fusie formeel juridisch een feit en vanaf vandaag gaat de organisatie verder met de voorbereidingen voor de organisatorische invulling. Gepland is om per medio 2007 een voorstel voor een aangepaste business architectuur gereed te hebben, alsmede meer zicht te hebben op het te voeren merkenbeleid en een nieuwe naam voor de holding. Totdat er een definitieve naam is wordt Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT) gebruikt als werknaam voor het concern.
Het aantal zorgverzekerden waarmee UVIT van start gaat, blijft stabiel op ruim 4,2 miljoen. De schadeverzekeringstak van het concern (bij Univé) heeft daarnaast nog ruim 550.000 klanten die geen zorgverzekering, maar wel andere verzekeringen hebben. De verschillende merken die onder het concern vallen kennen slechts marginale mutaties in hun zorgverzekerdenbestand. Met bovengenoemd aantal nestelt het concern zich stevig in de marktleiderspositie binnen de branche.