Wereld Studie Fonds op Royaal FM bij Eric Dikeb


Van 22 januari tot 26 januari 2007

EINDHOVEN, 20070121 -- Van 22 januari tot 26 januari 2007 zal Marc van Leeuwen van stichting Wereld Studie Fonds aanschuiven in de studio's van Royaal FM te Helmond. Op deze populaire commerciële radio zender uit de regio Oost- en Midden Brabant, zal Eric Dikeb in zijn programma Eric Dikeb Speelt 2-4-4 dagelijks aandacht schenken aan alles wat het Wereld Studie Fonds doet en hoe ¤12,50 al een toekomst betekent voor een kind. Ook zal worden ingegaan op de plannen voor het bouwen van een nieuwe school in Bangladesh en het benefiet concert dat daarvoor georganiseerd moet worden.

Het Wereld Studie Fonds hoopt dat deze week op Royaal FM de start zal zijn voor meer uitnodigingen van radio stations, tv-programma's en internet sites om aandacht te schenken aan het Wereld Studie Fonds.

Eric Dikeb Speelt 2-4-4 is iedere dag op Royaal FM tussen 14:00 en 16:00 uur op 93.2 en 93.6 FM in de ether, op de UPC kabel in de regio Eindhoven en via de stream op www.Royaal.fm. Het Wereld Studie Fonds kan bereikt worden via www.WereldStudieFonds.nl

Het Wereld Studie Fonds www.wereldstudiefonds.nl heeft tot doel kinderen in Nepal en Bangladesh te laten studeren. In deze landen heerst een analfabetisme van zo'n 64%. Onderzoek wijst uit dat mensen die kunnen lezen en schrijven veel minder opgelicht worden dan analfabeten. Mensen die gestudeerd hebben, trouwen op latere leeftijd en krijgen zelf minder kinderen, terwijl ze betere banen hebben. Hierdoor kunnen zij weer beter voor hun kinderen zorgen. Daarnaast steunt het Wereld Studie Fonds maar 1 kind per gezin. Omdat hun broertjes en zusjes, maar ook (hun) vriendjes en vriendinnetjes het lezen automatisch weer van de wel studerende broer of zus leren, worden met dezelfde euro, toch meer kinderen geholpen. Het Wereld Studie Fonds is blij met iedere donatie, hoe klein dan ook, maar voor ¤ 12,50 euro per maand, kunnen we een kind aan een donateur koppelen. Dat kind krijgt dan een toekomst en omdat Nepal en Bangladesh aan India grenzen, kunnen ze dan ook meeprofiteren van de groeiende economie van hun buurland. Omdat het Wereld Studie Fonds aan niemand onkosten of salaris uitbetaalt, en dat alle reclamekosten gedoneerd worden door de media, drukkers en leveranciers zelf, kan het Wereld Studie Fonds minstens 95% van de binnenkomende donaties besteden aan de kinderen voor wie het bedoeld is. In 2005 was dit zelfs 98%.





stichting Wereld Studie Fonds