Helende Ayurveda-massages nu ook in Leeuwarden


Eeuwenoude geneeskunde neemt in populariteit toe

LEEUWARDEN, 22070122 -- Leeuwarden heeft nu ook een Maharishi Ayurveda Spa. In dit spa-wellnesscentrum worden massagebehandelingen gegeven die exclusief zijn gebaseerd op de oude Indiase Ayurveda gezondheidskunde. Ayurveda-massages nemen enorm in populariteit toe. Er zijn ook Maharishi Spa's in Amsterdam, Rotterdam en Lelystad.

Behandelingen

In het Leeuwardense Ayurveda-centrum worden verschillende behandelingen aangeboden, bijvoorbeeld een oliemassage met specifieke kruidenolie voor verjonging, innerlijke schoonheid en sereniteit. Een echte weldaad is de abhyanga, een oliemassage met een biologische sesamolie verrijkt met speciale kruiden uit de Himalaya. Er zijn ook stimulerende behandelingen en behandelingen die helpen tegen overgewicht. Verder kan men gebruikmaken van kruidenpreparaten, voedingssupplementen, aromaolie, muziek, meditatie, etc.

Totale gezondheid

Ayurveda betekent letterlijk 'kennis (veda) van het leven (ayus)';. Het is een oeroude kijk op alles wat met de totale gezondheid van lichaam en geest te maken heeft in de vorm van een veelomvattend systeem van medische voorschriften en praktische handelingen, met zowel preventieve als genezende aspecten. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO beveelt ayurveda aan als compleet gezondheidszorgsysteem. India heeft een departement, een universiteit, een vakorganisatie en klinieken die zich uitsluitend bezighouden met ayurveda.

In de jaren tachtig heeft Maharishi Mahesh Yogi het initiatief genomen om ayurveda weer zijn oorspronkelijke basis te geven en wereldkundig te maken. Door de overkoepelende ayurveda-vakorganisatie in India is deze Maharishi Ayurveda erkend als de meest authentieke en meestomvattende kennis van de ayurveda.

Helende en harmoniserende werking

De ayurveda-massages en -behandelingen geven een diepe ervaring van rust, harmonie en welbevinden. Zij worden gewoonlijk door twee masseurs of masseuses synchroon gegeven en worden ervaren als bijzonder aangenaam, ontspannend, diepgaand en liefdevol. Velen die de behandelingen kregen, rapporteren bijzondere ervaringen, zoals meer genieten van het leven, een heldere geest, een grotere weerstand tegen ziekte en een soepeler huid. Enkele reacties van bezoekers aan de Maharishi Ayurveda Spa: "Vier warme handen op je rug is toch wel iets bijzonders. Ik begin me een Indiaas prinsesje te voelen"; "Langzaam zak je steeds verder weg. Rust." ; "Heerlijk ontspannen en verwend worden en ontstresst het pand verlaten."


Meer informatie: www.maharishi-spa.nl


//Einde bericht


Maharishi Ayurveda Spa
Westersingel 34
8913 CL Leeuwarden
tel. 058 - 212 0227
spa-leeuwarden@tm.nl


Maharishi Spa
Nijenburg 73
1081 GE Amsterdam Buitenveldert
Tel. 020 - 632 6305
spa-amsterdam@tm.nl


Maharishi Spa
Heemraadssingel 103
3022 CB Rotterdam
tel. 010 - 425 6555, mobiel 06 2705 5705
spa-rotterdam@tm.nl


Maharishi Ayurveda Spa en Gezondheidscentrum
Met arts voor gezondheidsklachten
Rivierenlaan 258
8226 LH Lelystad
tel. 0320 254 961
spa-lelystad@tm.nl