TYPO3 versie 4.1 beta 3 uitgebracht

Met de laatste beta komt de definitieve upgrade van het populaire TYPO3 CMS inzicht

DORDRECHT, 20070122 -- Afgelopen weekend heeft het ontwikkelteam van TYPO3 bekend gemaakt dat met de lancering van TYPO3 versie 4.1 beta 3 de laatste beta versie zal zijn. De verwachting is dan ook dat op relatief korte termijn een stabiele versie te downloaden zal zijn. Het TYPO3 Content Management Systeem (CMS) is in Nederland onder meer in gebruik bij de VARA, de TROS, de Telegraaf en de Erasmus Universiteit. Het CMS heeft als sterkste punten dat de code vrij beschikbaar is, waardoor flexibiliteit gewaarborgd is. In Nederland zijn de belangrijkste leveranciers alterNET Internet BV (www.alternet.nl) en Netcreators (www.netcreators.nl).


De nieuwste versie van TYPO3 kent een groot aantal verbeteringen en nieuwe functionaliteit. De belangrijkste zijn:

* een in AJAX technologie ontwikkelde boomstructuur voor pagina's en bestandsweergave. Hierdoor wordt het intuitiever en sneller om de boomstructuur in de beheeromgeving van het TYPO3 CMS te laten uit- en inklappen.
* Alphabetisch gesorteerde weergave mogelijkheid van de TypoScript boom in de TS Object Browser
* Nieuwe functionaliteit voor bidirectional MM-relations: het is nu mogelijk om verschillende relaties te leggen naar dezelfde MM-tabel via zogenaamde "matchFields"
* Mogelijkheid om het Workspace selectievak te verbergen
* en meer ...

Op de 4.1 developers Wiki kun je meer lezen over de ontwikkelingen rondom TYPO3 versie 4.1.



Ingezonden persbericht