Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

21 januari 2007

Oud-burgemeester zet zich in voor Stevenshage

Goekoop ambassadeur van dierenasiel

LEIDEN - Dierenasiel Stevenshage heeft oud-voorzitter Cees Goekoop benoemd tot ambassadeur van het tehuis, dat dieren opvangt voor diverse gemeenten in de Leidse regio en Bollenstreek. In deze nieuwe functie gaat hij zich onder meer inzetten om het asiel meer bekendheid te geven.

,,Ik draag het dierenasiel al jaren een warm hart toe. Waar ik kan, zal ik een handje helpen'', zegt de 73-jarige oud-burgemeester van Leiden in een reactie. Goekoop nam in oktober 2006 afscheid als voorzitter van het asiel vanwege zijn leeftijd. ,,Het ambassadeurschap vind ik een grote eer.''

,,Cees Goekoop kent heel veel mensen en organisaties. Als ambassadeur kan hij ons helpen deuren te openen, die anders wellicht gesloten blijven'', verwacht asielvoorzitter Marten Schreuder. ,,Wat Warchild is voor Marco Borsato en Unicef voor Paul van Vliet, wordt nu het ambassadeurschap van Stevenshage voor Cees.''

Stevenshage vangt jaarlijks circa duizend honden, katten, cavia's, konijnen en andere dieren op. Het dierenasiel is actief voor: Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnwoude, Rijnsburg, Sassenheim, Voorhout, Voorschoten, Voorhout, Warmond, Valkenburg en Zoeterwoude.

Bij het ambassadeurschap van Stevenshage hoort een oorkonde. ,,Tot mijn aangename verrassing is het document niet alleen ondertekend door het bestuur en de asielbeheerder, maar ook voorzien van een pootafdruk van asielkat Damocles, namens alle dieren. En voor hen doe ik het tenslotte'', stelt Goekoop.

Fotobijschrift:

Cees Goekoop met de ambassadeursoorkonde van Stevenshage. (foto: Winny Filippo)

Algemene informatie:

Streek-dierentehuis Stevenshage ontfermt zich over dieren uit: Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnwoude, Rijnsburg, Sassenheim, Voorhout, Voorschoten, Voorhout, Warmond, Valkenburg en Zoeterwoude. Het dierenasiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op. Voor de opvang en verzorging van deze asieldieren is het asiel afhankelijk van de jaarlijkse collecte, donateurs en allerlei giften. Daarnaast heeft Stevenshage een pension waar dieren hun vakantie kunnen doorbrengen.

Website van Stevenshage: www.dierenasielleiden.nl



Ingezonden persbericht