Openbare bibliotheek Maasland


Basisbibliotheek Maasland, centrum voor kennis en cultuur - home

Dialezing Canarische eilanden

Dialezing Canarische eilanden door antropologe mw. Houben - de Jongh. Dinsdag 23 januari is de antropologe mw. Houben - de Jongh uit Mierlo te gast in de bibliotheek Nistelrode. Zij is uitgenodigd om de bezoekers nader kennis te laten maken met de cultuur en geschiedenis van de Canarische eilanden. De dia-lezing begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is ¤ 5,-. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar in alle vestigingen van de Basisbibliotheek Maasland.

Canarische eilanden
Voor de meeste mensen betekent een reis naar de Canarische eilanden een vakantieverblijf in een van de grote toeristencentra. Vaak wordt slechts een enkele excursie gemaakt en dan beschouwt men de Canarische eilanden als "gezien".

Aan het echte, vaak zeer boeiende, binnenland wordt doorgaans voorbijgegaan. De archipel omvat echter zeven eilanden die ieder voor zich een heel eigen wereld vertegenwoordigen. De schitterende natuur, unieke vulkanische verschijningsvormen, verstilde dorpen en oude stadjes in Spaanse koloniale architectuur zijn kenmerkend. In de dialezing wordt door mw. Houben -de Jongh uitgebreid ingegaan op de cultuur en geschiedenis van de eilanden. De spreekster
Mw. Houben - de Jongh studeerde in de zestiger jaren aan de Universiteit van Utrecht af in de sociale geografie, culturele antropologie én Spaans. Zij publiceerde onder meer cultuurhistorische reisgidsen voor Mexico en de Canarische eilanden. Voor dit doel bereisde zij de eilanden uitvoerig.

Informatie
Voor meer informatie over de lezing en voor het reserveren van toegangskaarten kunt u contact opnemen met Bibliotheek Nistelrode.

T: 0412-611555