Liquidnet zal Miletus Trading aankopen

Liquidnet

Liquidnet zal Miletus Trading aankopen

NEW YORK, January 22 /PRNewswire/ --

Liquidnet, de wereldwijde elektronische topmarktplaats voor blokhandel, heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de aankoop van Miletus Trading, een leidend agency-only-makelaarshuis dat geavanceerde, kwantitatieve executiestrategieën en analyses biedt aan institutionele beleggers. Verwacht wordt dat de transactie eind maart voltooid wordt, afhankelijk van regulatorische goedkeuring.

"De aankoop van Miletus door Liquidnet is een integraal deel van onze strategie om te bouwen aan een efficiëntere wereldwijde institutionele marktplaats voor de buyside," zei Seth Merrin, CEO van Liquidnet. "Miletus en Liquidnet zijn geestverwante firma's. Beide bedrijven zijn erop gericht hoe innovatie en technologie buy-sidehandelaren meer macht kunnen geven en hun handelsresultaten kunnen verbeteren. Samen zullen Liquidnet en Miletus het institutionele handelsmodel van de volgende generatie introduceren. We kijken ernaar uit om de komende maanden onze nieuwe producten te onthullen voor onze gezamenlijke Ledenbasis."

Michael Capelli, Co-founder en Managing Director van Miletus Trading, voegde eraan toe: "Door de technologie van Miletus te laten fuseren met de liquiditeitspool van Liquidnet van 3,5 miljard aandelen zullen we een nog fascinerendere marktplaats creëren die de manier waarop instellingen aandelen verhandelen bevordert."

Putnam Lovell NBF Securities Inc. deed tijdens deze transactie dienst als exclusief financieel adviseur voor Miletus.

Over Miletus Trading

Het in New York gevestigde Miletus Trading (www.Miletustrading.com ) is een leider in kwantitatieve executietechnologie. De agency-only-effectenmakelaar werd opgericht met de overtuiging dat buy-side-handelaren en portfoliomanagers efficiëntere en effectievere manieren nodig hebben om directe kwantitatieve executiestrategieën te gebruiken. Miletus is lid van de NASD/SIPC.

Over Liquidnet

Liquidnet is de elektronische topmarktplaats voor blokhandel. Liquidnet stelt instellingen voor geldbeheer in staat om grote blokken aandelen direct en anoniem te verhandelen met significante prijsverbetering en weinig tot geen invloed van de markt. Liquidnet werd in 2001 opgericht en het bedrijf stelt zijn Leden nu in staat om wereldwijd in 20 aandelenmarkten te handelen. Het hoofdkantoor van Liquidnet, dat kantoren heeft in Londen, Toronto, Tokyo en Hong Kong, staat in New York. Aanvullende bedrijfsinformatie is online beschikbaar op www.liquidnet.com.

(C)2006 Liquidnet Holdings, Inc. en zijn dochtermaatschappijen. Liquidnet, Inc. Is lid van de NASD/SIPC. Liquidnet Europe Limited wordt gereguleerd door de Britse Financial Services Authority en is deel van de London Stock Exchange. Liquidnet Canada Inc. wordt gereguleerd door de Ontario Securities Commission en is deel van IDA/CIPF. Liquidnet Asia Limited vraagt bij de Hong Kong Securities and Futures Commission de relevante licentie/vergunning aan om gereguleerde activiteiten in Hong Kong uit te voeren en bij de Australische Securities and Investments Commission de relevante licentie/vergunning om gereguleerde activiteiten in Australië uit te voeren. Liquidnet Asia Limited is op dit moment niet bevoegd, gereguleerd of anderszins gemachtigd door de Monetary Authority van Singapore, en bedient op dit moment geen markt in Singapore. Liquidnet Japan Inc. vraagt een licentie/goedkeuring aan bij de Financial Supervisory Agency van Japan en de Japanse Securities Dealers Association.

Website: www.liquidnet.com
www.Miletustrading.com

Contact:

Nicole Olson van Liquidnet Corporate Communications, +1-646-674-2149, nolson@liquidnet.com