Politie Groningen

Dinsdag 23 januari 2007

Provincie Groningen, 23-01-2007

Groningen: man aangehouden voor mishandeling

De politie heeft maandagmiddag een 42-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De man zou in de Oude Boteringestraat een 61-jarige plaatsgenoot hebben geslagen en geschopt. Aanleiding was een woordenwisseling over de plaats waar de 61-jarige Stadjer zijn fiets had geparkeerd. De 42-jarige ging er vandoor, maar de politie kon de man achterhalen en aanhouden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietsenhelers aangehouden

Maandagmiddag heeft de politie in Groningen twee fietsenhelers aangehouden. In de Oosterstraat trof de politie een 32-jarige man uit Leeuwarden aan. De man reed op een fiets die voldeed aan de kenmerken van een gestolen fiets. Hij deed afstand van de fiets. In de Jacobijnerstraat reed een 46-jarige Stadjer op een gestolen fiets. Ook hij deed afstand van de fiets. In beide gevallen maakt de politie proces-verbaal op.

Groningen: verkeerscontroles

Bij een verkeerscontrole aan het Schuitendiep zijn maandagmorgen 15 bekeuringen uitgeschreven. Elf automobilisten droegen geen veiligheidsgordel en twee automobilisten lieten voetgangers niet voorgaan bij een zebrapad. De overige twee bekeuringen waren voor niet handsfree bellen en voor het niet goed zichtbaar zijn van de kentekenplaat.

Op de Van Iddekingeweg werden maandagochtend 11 bekeuringen uitgeschreven. Hier droegen 7 automobilisten geen veiligheidsgordel en waren twee automobilisten niet handsfree aan het bellen. De overige twee bekeuringen waren voor het niet kunnen tonen bij een kentekenbewijs en een maal voor het deponeren van afval op straat.

Bij een fietsverlichtingscontrole op diverse locaties in de binnenstad van Groningen zijn maandagnacht in totaal 25 bekeuringen uitgeschreven.

Groningen: folderbezorger beroofd van fiets

Een 16-jarige meisje uit Groningen is maandagavond op de Zilverlaan in haar woonplaats beroofd van haar fiets. Het meisje was folders aan het bezorgen. Toen ze terug kwam bij haar fiets, verscheen er plotseling een onbekende man. De man sloeg haar en ging er op de fiets vandoor. Het gaat om een blanke man die volledig zwart gekleed was. Het meisje heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Stadskanaal: fietsster gewond bij aanrijding

Een 47-jarige fietsster uit Stadskanaal is maandagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Amerikalaan-Eikenhage in haar woonplaats. Een 34-jarige automobiliste uit Stadskanaal kwam vanuit de Eikenhage en gaf de fietsster geen voorrang. Zij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Appingedam: snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag op de Woldweg in Appingedam een snelheidscontrole gehouden: aantal geregistreerde voertuigen: 151, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.