Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 22 januari

* ILLEGALE CD'S EN DVD'S IN BESLAG GENOMEN

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft op een markt illegale cd's en dvd's in beslag genomen. Zondagmiddag rond kwart voor één zagen surveillerende politiemensen op een rommelmarkt op de Asterlo een kraampje met ruim achthonderd illegaal gekopieerde cd's en dvd's. De agenten namen de illegale goederen in beslag en arresteerden de verkoper, een 29-jarige Rotterdamse. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Door de politie zal contact worden opgenomen met stichting BREIN in verband met de overtreding van de auteurswet.


* VIJF MINDERJARIGE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ

ROTTERDAM- Politiemensen hielden zondagmiddag vijf minderjarige verdachten aan naar aanleiding van een vechtpartij even daarvoor in het Museumpark. De vijf, allen Rotterdammers en 14, 15 en 16 jaar oud, hadden omstreeks vier uur drie jongens, die in het park liepen aangevallen, waarna de vechtpartij ontstond. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau, waar ze zijn ingesloten voor verhoor. Hun ouders werden in kennis gesteld. De politie onderzoekt de zaak.


* INBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM- Politiemensen stelden in de nacht van zondag op maandag, na een melding dat er werd ingebroken, een onderzoek in in een restaurant aan de Kievitslaan. Aangezien er braaksporen te zien waren en de toegangsdeuren open stonden, werd een politiehond ingezet, die het pand in ging op zoek naar eventuele verdachten. Op de eerste verdieping trof de hond een 45-jarige Rotterdammer aan, die zich daar verstopte. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten.


* CONTROLE OVERLAST PROSTITUTIE
Politiepersoneel van district Rotterdam-West hield in het afgelopen weekend, naar aanleiding van diverse klachten van omwonenden, diverse controles om de overlast van prostitutie tegen te gaan. Op de Nieuwe Binnenweg zijn 23 mannen bekeurd die opzoek waren naar een prostituee. Tevens kregen drie prostituees een bekeuring. Zij waren opzoek naar klanten. Tevens zijn diverse bekeuring uitgereikt voor onder meer wildplassen en gevaarlijk rijgedrag. Naast deze bekeuringen krijgen de mannen ook een brief van de gemeente Rotterdam waarin deze de ontoelaatbaarheid van hun gedrag onderstreept. Ook in de komende tijd zullen deze acties worden voortgezet.


* SNELHEIDSOVERTREDER RAAKT RIJBEWIJS KWIJT

ROTTERDAM - De politie hield maandagochtend rond kwart over één een man staande die in met zijn auto op de A15 de maximumsnelheid met 62 km/uur overtrad. Agenten namen het rijbewijs van de 34-jarige man uit Burgh Haamstede in beslag en maakten proces-verbaal op.